Metropolen kopparberg

Vi har ju inte haft så bra kontakt sen sommarlovet började för mig, har varit fullt upptagen av att leva. Levde loppan i ett par dagar med min mor i Kopparberg. "The Place to be" säger jag bara (hoppas ni uppfattar min sarkasm). Alltså seriöst, tråkigare ställe har jag inte sett. Det är definitivt ingen by, det är en håla. Men mysigt hade vi.
 
Min mormor har en man som har en massa hus i de områdena, Kopparberg, Grythyttan, Loka osvosv. Bergslagen kanske säger er mer. Det var ju fin natur men ack så dött. I alla fall i Kopparberg, Grythyttan och Loka föll mig mer i smaken. I Loka hittade jag och mammis världens finaste spa vi ska boka till höstlovet. När vi var där så promenerade vi, åt herrgårdslunch, och ja. Inte mycket mer. Är så kul att vara ute med mormor och mamma, 3 kvinnliga generationer som är absurt lika. Folk komenterar alltid det haha. Här är lite bilder:
 

Let's gogogo

Nu åker jag om ca 20 minuter. Hoppas att mina ben sitter kvar då trots att det känns som om jag ska darra av mig bägge två. Vi hörs om tre veckor då darlings. Önskar er en helt underbar fortsatt sommar för ni är världsbäst allihop. Har ordnat några tidsinställda som förhoppningsvis kommer att dyka upp här. Så överge mig inte helt de kommande veckorna. Know you love me, xoxo ;)))))
 

Konfirmation & segling

Tror faktiskt inte att jag nämnt detta för er tidigare - men det gör jag nu. I oktober förra året bokade vi ett kombinerat konfirmations och- seglarläger för mig. Och imorgon är det dags att åka! Är supernervös. Men säker på att det blir underbart. Har ju seglat lite i mina dagar, men mest legat i fören och lapat sol hehe. Nu blir det lite mer seriöst. Bibelära mm har jag dock aldrig sysselsatt mig med. Och det är väl den största anledningen till att jag åker. Kan låtsas som det i alla fall.
 
Jag är borta i 3 veckor och kommer inte kunna uppdatera överhuvudtaget. Men min rosa lilla kompaktkamera ska följa med så en del bilder får ni räkna med när jag kommer hem. Fixar lite tidsinställda också. PUSSSSS

Sommar, sommar och moln

Alltså, vad ska man säga. Det var högsommar i April och Maj och nu handskas jag med ett underbart Marsväder. Inte så najz. Men ser till att hålla mig sysselsatt med annat kul så de funkar. Bor lite halvt hos Abba nu veckan innan jag åker. Pappa jobbar så det är lika bra. Idag ska vi till Ikea och käka lunch. Så gotta gitt, PUSS
 
Lite bilder tagna för nån dag sen, glömmer ju alltid bort vad det är för veckodag såhär på sommaren lol
 
 
 

Fett happy midsommar, liksom


NYC

För några dagar sen, eller rättare sagt i måndags morgon - var det här vad jag vaknade upp till:
 
 
Jag har fortfarande inte förstått det. Sålänge jag kan minnas har Newyork legat högt uppe på min lista över drömresemål. Och nu, ska jag dit! I Maj 2015 åker jag och min finaste Abbalia skatt till NEW YORK FUCKING CITY, NY YOGUUUURT! Hur sjukt fantastiskt fab otroligt sanslöst perfekt underbart är inte det? Det är liksom helt bestämt nu. Och ingenting kan ändra på det. Ni förstår liksom inte. Jag blir inte ledsen längre, jag tänker "New York" och blir alldeles lyrisk. Faaan vad vi ska ha det bra. Faaan vad jag är lycklig.
 
 

Abba drog till London en sväng

Och kom hem med detta! Trosor och bikiniunderdel från Vickans hemlighet (b-ror), + en underbart doftande handsprit, mini-deo och en grym ansiktskräm från Benefit. Min skatt är ju bara så bäst. Love you mucho.
 

Sommarnytt

Välkommna till Sommarnytt! Det är en ny program idé jag idag presenterar för er, mina kära läsare - då jag kommer resa rätt mycket i sommar och inte alltid kunna eller vilja (för all del) att blogga så kan ni vara beredda på att det alltid kommer en liten nyhetsuppdatering efter ett par dagar som rapporterar en del av det senaste från mitt liv. LOL. Gojjar till det lite med typ så :P
 
Har haft ett par fabulösa första sommarlovsdagar, träffat Mammis igen efter att hon varit i Frankrike och dessutom fått lite presenter heheh. Men för det mesta har jag hängt med Abbalia och levt livet (överdrift men vafan). Lagat en massa mat har jag gjort också, igår grillade jag värsta brakmiddagen till mammis, mammis man och Abbalia. Idag träffade jag Harald, min babe-vän från Varberg som jag egentligen bara träffat en gång men det känns som om han känner mig sen barnsben. Sånt är ju härligt. Alla människor omkring mig är ju så fina så det är inte riktigt klokt.
 
Fick en så fin lampz och fina macaroons från Mor
 
Gjorde världens godaste chevre, honung och valnöts macka som verkligen förtjänar en bild här
 
 
 
 

Nyförälskad


Vad ska man säga

Idag kära läsare, idag började väldigt många ungdomars sommarlov. Bland annat mitt, skulle det ha varit ett normalt år skulle jag ha skrivit allt detta med stora bokstäver och världens entusiasm. Iår känns det dystert - halvt för att jag absolut inte kommit i "stämning". Ni vet? Typ som när det är 23 december och gräset är grönt. Och halvt för att jag sa hejdå till min bäste kamrat Saga för sista gången inom skolans område. Inte för evigheten, hoppas jag!
 
Dagen började med betygsutdelning klockan nio och jag är halvhjärtat nöjd. Sedan var vi tvungna (lol) att hänga med niorna ett tag innan jag åkte hem, mötte Abba och så hjälpte hon till att göra i ordning mig. Vid 4 var jag i skolan igen och vi hade en såndär supertråkig och traditionell avslutning. Jag höll några tal för niorna vilket var det ABSOLUT VÄRSTA JAG GJORT I HELA MITT LIV. Alltså ååååh så hemskt det var. Riktigt fult, jag kunde inte stå ordentligt och stammade som en get. Så glad att det är över. Sen åkte vi till Stockholms glasshus som alltid och åt glass inomhus medans regnet föll, typ. Sen åt jag sushi och kollade på deckare med pappa. Inte så misslyckad dag trots allt. Har ju faktiskt sommarlov.
Här är min avslutningsbild från förra året, ni ser säkert ingen skillnad men jag ser nästintill en annan människa

Jag har hittat dom!

OMGOMGOMGOMG!!!!! Jag är så satans nöjd. I nuläget så finns det ingenting jag önskar mig för jag är bara så jäääävla nöjd. (Varför blir mina beskrivningar av plagg alltid så pretentiösa och fulla med känslor hahah?) Får väl ta och inse att jag är materialist trotsa allt.
 
Det jag snackar om är dessa skönheter som jag spontanköpte på myrorna för 80 spänn. Vet inte hur länge jag letat efter högmidjade, raka och mörkblåa jeans med perfekt passform?? Länge. Dessa har allt.

Bättre kvalité på bloggbilderna

Jag har länge beklagat mig över att kvalitén försämras så bissart när jag laddar upp de här. Någon som känner igen det problemet? Stay cool, jag har hittat en lösning. Det man behöver göra är att ändra storleken på bilden till densamma man har valt i bloggen. Följ denna exklusiva guide och allt kommer gå galant:
 
Först måste ni veta vilken storlek ni har/vill ha på bilderna i bloggen, alltså hur stora de ska visa sig vara. Det väljer ni såhär:
 Nu ser man typ ingenting men jag brukar i alla fall ha 600. Nästa steg är att gå in på picmonkey.com (där jag förresten redigerar alla mina bilder, gratis och asbra) Välj rutan "resize"
Och nu är det bara knappa in samma siffra som du valt på bloggen i den första rutan, lätt som en plätt. Anledningen till att skärpan blir bättre efter det här är att annars är bilden egentligen i ett mycket större format än vad den laddas upp i, och därav "trycks ihop" och skärpan försämras. Hoppas det var till hjälp. Puss

Lärt mig att inte röra en min

Sikket stoneface vi har ovan, stämmer som tur är inte in på dagens verkliga humör. Har haft det toppen. Var ju och hälsade på min brorsson och sen åkte jag och pappa till Morderna Museét. Lillgammal som jag är så har jag börjat intressera mig för konst. Tycker det är spännande att titta ett bra tag, gissa namnet och budskapet och sen gå fram och läsa om den. Lördags-nöje deluxe!

Isch

Jag hoppas verkligen att ingen har missat det fantastiska fenomenet att lilla jag blivit faster till världens absolut finaste brorsson, ååååh inga ord behövs ♥♥♥♥ Ska hursom få besöka världens finaste idag, sist jag såg honom var i söndags men det känns som en evighet. Vad jobbig jag kommer bli om jag någonsin blir mamma, om jag är såhär fånig med min brorsson menar jag. Med egna barn kanske man blir ännu värre. Jajaja, efter besöket får jag se vad som händish. Fred bröder, vi hörs
 

En outfit

Har kommit på en sak. När folk klagar på att jag är så ytlig och mån om vad jag har på mig, och typ säger att jag borde ägna mig åt något vettigare så blir jag hus i helvete irritarad. Wtf liksom, det är KONST. ART. Det ska jag säga nästa gång. Det var vad jag kommit på. Kläder är konst.
 
En gammal outfit för sisådär en vecka sen, älskar hatten något enormt. Vad tycker ni?

Vi vet ingenting nu, vi vet inget idag

*Jag har tre hemliga drömyrken, som jag faktiskt aldrig berättat för någon förns nu: 1. Dokumentärfilmare. 2. Konstnär. 3. Poesiförfattare. Men schhh, säg inte till någon. Det är en superhemlighet.
 
*Mitt just nu största intresse är att måla. Har märkt att jag väljer bort en massa saker nu för att jag vill hem och måla, lol.
 
*Okej, detta skäms jag på riktigt över men jag älskar Camilla Läckbergs deckare.
 
*Kan även tycka Justin Bieber är rätt mysig att lyssna på. (VARFÖR BERÄTTAR JAG DET HÄR?)
 
*Fast jag lyssnar allra helst på The Supremes, Boney M, Stevie Wonder, Frank Sinatra, Bo Kaspers, Broder Daniel osvosvosv..
 
*Jag har en befängd dröm om att vara proffs i någon slags extremsport, typ motorcross. Eller åtminstonde vara ruskigt grym på snowboard, fast det är kanske inte räknas som extremsport.
 
*Jag vill verkligen inte vara 14. Det är sjukt segt. Vill vara 25.
 
Och där hade ni 1,2,3,4,5,6,7.. 7 saker ni antagligen inte visste om mig. PUSS

Äsch man borde dra

Hard Days bröder. Igår sprang jag 7 kilometer och slog rekord med 120 situps (med 30 sekunders vila i mitten). Idag powerwalkade jag med Annapanna + lite styrka. Magrutorna ba BAAAAAM HERE WE COME. Kalla mig knäpp som är tjej och vill ha magrutor men jises vad snyggt det är. Sen var det gosfrukost på balkongen och en vända på stan. Hur mås det på andra sidan skärmen?
 
Spana in den svettdroppen azz

Kleinblått

Jag fyndade den här störtsnygga kleinblå kappan på myrorna under lunchrasten i tisdags. 85 kronor fick jag betala, alltså??? Secondhand slår allt.

Öland 2014

Finner inga ord för årets Öland, som vanligt  Det har varit fabulöst! Kändes dock konstigt utan Kamala, får hoppas att hon är tillbaka nästa år. Om ni inte visste det så åker jag ju iväg till Öland varje kristihimmelfärd tillsammans med 150 andra fältbiologer för att.. Ja, vet inte vad de andra gör men jag hänger mest. Fågelskådning och botanik är inte min grej så fråga inte varför jag är med i fältbiologerna.
 
Vad jag älskar allra mest med Öland är att man är så självständig, jag menar, det är ju liksom ingen som håller koll på en. Om man försvinner är det liksom ingen som uppmärksammar det hahah. Eller klart att mina kompisar skulle märka det men det finns ju ingen ledare eller så som bestämmer. Så det går ju inte att kalla "läger". Du har med din egen mat, ditt eget kök, ditt eget tält osv. En träff på egen risk!

Bäst att jag skriver en bok

3 Juni 2014, 9 dagar är totalt kvar till sommarlov, allt arbete är klart och jag känner mig sådär enormt ytligt glad!!!!! Waaaaaah. Idag ska min klass få fadderbarn lol. Känner mig dock super exalterad för att det var tre supersöta tjejer i femman som för ett tag sedan kom fram, kramade mig och sa "Asså, du vet att typ hela vår klass vill ha dig som fadder?" HOW CUTE? Det gjorde min dag. Även fast jag inte riktigt kan se anledningen till varför,vi går inte i samma lokaler och den enda gången de kan se mig är på fredag eftermiddag då jag dessutom inte brukar vara i skolan haha. Jaja, nu måste jag gitt till skolan. Såhär såg jag ut igår:
 

Cuuuzzz I'm home

Kristihimmelfärd = Öland med fältbiologerna = ingen bloggning! Kom hem sent igår och idag har jag behövt ladda batterierna men imorgon är jag tillbaka med bilder och en massa skoj. PUSS
 

RSS 2.0