Tränings tips

När vi ändå snackade träning så tänkte jag att jag kunde bjuda på lite träningstips, jag är inget träningsfreak - och jag tränar inte för att jag vill bli smal eller något sånt. Jag tränar för att jag vill bygga upp starkare muskler eftersom jag är i behov av det i ridningen och för att må bra :D Försöker även dra ner på mitt sockerätande, jag är ju seriöst sockerberoende - och när jag tränar blir jag hunrig, inte sugen.
 
*Istället för att åka hela vägen hem, gå av en busshållsplatsstation innan och promenera hem

*Ifall du har tid över, eller har inget att göra så gå ut på en promenad, att promenera är inte bara bra träning, utan du blir glad & mycket friskare av att röra på dig utan att bli speciellt trött.

*Vila är någonting som är viktigt, om du inte vilar kommer det leda till att du bara tycker det blir jobbigt, sen tråkigt och slutar träna tillslut. Men tänk inte heller "äh jag var ju ute och sprang i förrgår, jag kan käka godis och ligga i sängen idag" utan försök att göra någonting var tredje dag ungefär. Som sagt, i vår ålder är träning INTE till för att bli smal, utan för att må bra!
 
*Ett träningschema är bra att ha! Leta på internet efter övingar du tycker verkar bra, skriv upp hur många & hur ofta du ska göra de. Du kanske kör på lätt hemmaträning 3 gånger i veckan, och springer/promenera 2 dagar och vilar de 2 andra. Ungefär så ser mitt ut iaf!
 
*Se till att sova gott! Sömn är något av det viktigaste som finns. Utan sömn är man ingenting. Tänk alltid på det!
 
*Hitta motivation! Hur vet jag inte, det är olika för alla hur man blir motiverad. Men jag brukar tänka såhär - tränar jag så mår jag bättre, mår jag bättre kan jag prestera bättre i skolan mm, vilket kommer leda till det ena och det andra. Något annat som får mig motiverad 'är att om jag tränar lindras min ryggskada och jag blir starkare och jag kommer klara av ridningen bättre.
 
 
Kommentarer

Kommentera här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0