En fredag i världsklass

Gårdagen var enastående. På baksidan av ett vykort med Billie Holiday stod det nämligen skrivet att jag tillängnats en dag med privat sömmerska, finfika och förstås - Billie Holidays ljuva toner utströmmandes ur högtalaren (hade såååå gärna kunnat säga "gramofon istället"). Denna privata sömmerska är även min mamma, vilket gjorde det hela ännu bättr ;)
 
Såhär färgsprakande såg jag ut i den enormt gråa världen som vi gav oss ut i för att ragga vackra tyger.
 
Tygerna raggade vi på ett ställa som valt att kalla sig för "Sveriges mest välsorterade sybutik", tvek på den men fann vad jag letade efter iallafall.
 
Vi stannade även till vid vårt favorställe. Världens mysigaste lilla minibageri som ser exakt ut idag som de gjorde vid öppningen på 60-talet. Typ.
 
Och så kom vi hem med detta. Tyckte sypåsen var så söt så den fick en plats här. Dock blev bilden knas så jag var kissnödig som satan och sprang till toaletten efter att ha knäppt denna bild.
 
När jag gjort mina behov dukade jag upp i vardagsrummet och syverkstaden satte igång.
 
Och så höll vi på fram till middagen - ömsom syende, ömsom fikade. Som sagt, en fredag i världsklass.

Lyckliga gatan

Idag känner jag mig lite smått inspirerad av Historieätarnas avsnitt om beredskapstiden, det vill säga första halvan av 40-talet - brunt och gult + en underbar 50-talsbrosch som jag fått utav min mors mans mor. Att ärva saker är ju den härligaste shoppingen av alla. Eller är det bara jag? De två senaste kvällarna har jag endast ägnat åt studier, har fullt upp i skolan just nu. Om ni undrar varför det inte hamnat så mycket här alltså. 
 
Den gula blusen är ny från Myrorna (som btw just nu har 70 % rabbat på HELA sortimentet då deras butik på Tomtebogatan ska stänga, 29 November är sista dagen ifall ni vill fynda järnet), tweedbyxorna fick jag i present men jag vet ändå om att de är från Emmaus Vintage, koftan kommer ur mammas garderob, hårspännet från Saker & Ting och broschen har jag som sagt fått utav mors mans mor. 
 

Bra hårdagar finns bakom varje hörn..

.. Sa gud och skrattade när han gjorde jorden rund. Men dessa hörn har börjat dyka upp titt som tätt nu för tiden. Har en enormt bra hårdag. Vilket är passande med tanke på dagens kalasande. Har använt mina nya 30-tals (inbillar jag mig lol) spännen och känner mig som en filmstjärna.
 

Dagens to-do

Idag ska den här olyckligtvis onormalt finniga papiljott-tanten ordna finkalas, för om jag minns rätt fyllde jag 15 i måndags. I lördags var det finkalas hos mamma men idag ska det firas med andra sidan av släkten. Kalaset ska hålla hus hemma hos min farmor eftersom min och pappas lägenhet är mini. Såhär ser dagens to-do ut:
 
*Äta frukost och kolla paradise hotel (enormt viktigt!!! not)
 
*Göra mig själv en aningens mer representabel till utsidan, om man jämför med hur det ser ut just nu heh.
 
*Hämta ut två olika tårtor samt ett annat bakverk på två olika konditorier.
 
*Förbereda hemma hos farmor
 
*14:00 kliver gästerna in genom dörren och förhoppningsvis blir det inte sådär jobbigt stelt som det alltid blir med släkt man knappt träffar. AH
 
*17:00, senast, måste jag bege mig mot tåget för att sedan bli upphämtad utav mor, mors man och morsmans son för att åka på folkmusikskonsert. Lena Willemark Ale Möller ska hålla konsert med folkmusik från världens alla hörn. Blir spännande!
 
*Plugga tills jag somnar med boken på min brutna näsa.
 
Önska mig lycka till inför denna dag. Jag önskar i alla fall er en sannerligen härlig söndag. Tjingeling!
 
 
Jag besparar er de snuskigt röda prickarna i mitt ansikte genom att göra bilden svartvit. Ni bör tacka mig för visad hänsyn..

Länkad & ny header

Minns ni VinterVintage marknaden jag tipsade om för ett tag sen? Hur som, idag blev jag, eller jag och ni förstås, länkad på deras event på facebook idag. Jag citerar  "En rar blogg författad av en ung vintage-entusiast!", förstår ni hur glad jag blev eller? Speciellt med tanke på att jag inte länkat min blogg någon annan stans än på instagram de senaste åren. Så undrar verkligen hur de hittat mig? Mycket ärofyllt oavsett och dagens statestik ser bättre ut än vad den gjort på länge.
 
I och med detta kände jag att det var HÖG tid att faktiskt fixa en ny fräsch header som representerar mig som den jag är idag. Om en massa andra balla vintagelovers ska kolla in mig vill man ju liksom inte skämmas? Vad tycker ni? (nu kan ni iofs inte komentera men jaja, ska fixa de nån gång hah)
 

Om en kappa

Jag blev förälskad i torsdags, förälskad i något blått från 40/50tal inne på Saker & Ting under mitt första besök där. "Det" kostade 1200 kronor. Jag hade endast 40 kronor i byxfickan. Så jag hängde snällt undan den, sade  att jag skulle hem och göra buisness med mor och far och sedan komma tillbaka. Direkt när jag stegat ur butiken ringde jag min far,  utan någon som helst förhoppning, men tänkte: Vad har jag att förlora? Och han sa ja! Mamma likaså. Jag somnade lycklig den kvällen och tillsammans med mamma tog jag med mig den här fantastiska kappan hem igår!
 
 
Bie berättade att det var en 40-tals  kappa på god väg mot 50-tal, med tanke på färgen och dess kvinnlighet. För mig är den helt perfekt. Eftersom den är så rymlig och lång kommer jag med all säkerhet hållas varm i vinter. Och hur kul är det inte med lite färg på kappan, för en gångs skull?
 
Har man tur kan man få med sig någon liten present efter att man handlat, jag fick dessa vackra håracessoarer + ett kort med ett litet personligt medelande!

Tipsilips: Saker & Ting

I torsdags blev jag frälst. Jag blev frälst på Sturegatan 28. Och det är inte vilken gatuadress som helst utan adressen till Stockholms bästa Vintage, enligt mig. Saker & Ting är alltså butikens namn och ytan är så stor som 11 kvadratmeter,vilket resulterat i att vardagligt 40-tal, festligt 50-tal, dekadent 20-tal i klännings-, hatt-, korsetts- och smyckes-form (och mycket mer) pryder väggar och tak. Ja, ni hörde rätt, det hänger klänningar i taket, till och med på lamporna hänger det klänningar. Även om man är totalt ointresserad av Vintage så är det en upplevelse i sig att gå dit. Man förstår inte förens man verkligen varit där. Kvinnan, Bie, som driver butiken är dessutom riktigt förtjusande, eller bedårande som hon kanske skulle sagt. Jag har under de två gånger jag varit där t.ex blivit kallad för "min lilla filmstjärna". Hon är väldigt generös, med både komplimanger och priset på kläderna, bara bäst helt enkelt! Visar er snart vad jag fick med mig hem därifrån igår.
 
Något annat som är lite kul att veta är att allt ljud fångas upp utav kläderna, om du står två meter bort och pratar med någon är det näst intill omöjligt att höra vad hen säger.
 
Såhär ser det ut utifrån, det var så mörkt ute när jag och mamma var där igår så lånade denna från google istället.

Ett inlägg fullt av svordomar

När man kämpat såhär mycket, då är det fanimej okej att svära! Helvete vad trött jag är. Och satan vad stolt jag är över mig själv. Jag gjorde det! Jag sprang 1 mil, och jag (noshiiit) stannade inte en enda gång och höll ett, enligt mig, hyffsat högt tempo. Nu ska jag duscha, äta min goodiebags-choklad och studera resterande utav goodiebagen nogrannare!

Ut och svettas me'na

 
Goderdagens! Nu bär det alldeles strax av ner mot Ropsten där startsingnalen för mig ljuder 12:20. Är supertaggad! Mest taggad på att springa i mål, den känslan är så ofattbar. I och för sig var det senaste loppet jag sprang Mini Marathon 2008. 3 kilometer eller nåt sånt. Nu snackar vi en mil och jag är kanske inte den mest vältränade men min kondition är ju inte dålig så kommer nog klara mig någorlunda bra. Trots att jag inte får lyssna på Heavy metal under loppet. Hejar ni på mig?
 
 
 
 
 
 

Gårdagens tant

Jag har gått och blivit väldans förtjust i dräkter. Speciellt sådana från 1940 med mycket axelvadd. Dessvärre äger jag ingen sådan, men har börjat matcha ihop mina dräkter. På min födelsedag t.ex (bläddra ner ett par inlägg så får ni se) när jag matchade ihop mina nya bruna tweedbyxor med mammas bruna skeppar-liknande kavaj.

Igår finurlade jag ihop detta. Nu efterhand ser jag att jag bärde tre nyanser av grått. Mellangrå kjol, mörkgrå jacka, ljusgrå halsduk. Allt är vintage eller secondhand. Puss!

Fredagmys framför historieätarna

Jag har haft en lång dag. Det tog mig 2 timmar och 30 minuter från dörren där hemma tills jag rosenrasande rusade ner i skolans lokaler. Kunde inte känt mer avsky till SL än vad jag gjorde idag. Nu är jag lugn dock. Gick två timmar i skolan (mindre än vad det tog att ta sig dit?? LOL) och sen mötte jag upp mamma på Gymnasiemässan för att ställa mina ivriga frågor ännu en gång. Och nu, nu tror jag att jag vet vart jag vill. Det är som att jag blivit lätt igen, som att jag pustat ut en hel höststorm som tryckt i mitt bröst sen åttan, typ.
 
Kvällen har spenderats framför historieätarna tillsammans med pappa, har nu sett både 20-talet och Romantiken! Vad är det jag ser som så förtjusande i kläder från svunna tider, eller ja, svunna tider allmänt, men specifikt kläder? De ska jag råda svar på imorgon. För nu ska jag alldeles strax se beredskapstiden, och sen sova. Stockholm tunnelrun väntar på mig imorgon så jag måste ju vara rejält utvilad. Vi hörs. Godnatt!
 
 

Mot gymnasiemässan i en bra hårdag

Good hairday.. Good mood? Kan man säga så? Är ingen fena på engelska direkt. Men bättre ska jag bli. Eftersom jag idag ska till gymnasiemässan och börja ta det största beslutet jag gjort hittills i livet. Ska bli spännande. Saga har heltimme så hon kommer och guidar mig genom gymnasiekaoset. Thank god! Dagen kommer fortsätta helt fantastiskt. Hela klassen ska till Kungshallen och käka lunch, och sen ska vi se nya hungergames, klassen alltså. Ikväll har min låtsassysters dansshow premiär på Kulturhuset. Vilken dag det kommer bli!

En väldigt bra hårdag, som sagt

Ett stycke födelsedagspresenter

Här kommer det exklusiva och alltid lika efterlängtade födelsedagspaket-inlägget. Nu har jag blivit så vuxen att jag slutat fotografera alla pengar jag fått och "skryta lagom", så att säga. Men helt slut med skrytandet är det inte, här kommer bilder på det jag fått, utöver bidrag till shopping i New york.
 
Födelsedagens höjdpunkt. Rottingkasse! I LOVE.
 
Och den följdes upp med ännu en väska, fast denna med är vintage och med bambuhandtag. Precis de två väskor jag önskat! 
 
Tweedbyxor i en väldigt herrig och tjusig modell! 
 
Den här kjolen är jag förälskad i. Påminner mig om någon slags folkdräkt och kommer passa SÅ bra på Skansens julmarknad. Längtar! Längtar efter att vara snyggast på Skansen.
 
 
Den här fick jag av min bror och hans flickvän i lördags. Vintage och supervarm. Perfekt i vinter!
 
Ingen födelsedag utan macaroons. Och inga macaroons utan Laduree-askar.
 
En del av alla kort, bland annat "innehållandes" pengar till Vintagemarknaden och en dag med privat sömmerska (aka min moder).
 
Gult är kult och jag längtar efter sommar när jag bär denna.
 
En kortjacka med feta axelvaddad. Letat efter en sån här hela mitt liv. Tack gud!
 
Ett stycke rosor som gjorde sig mycket fina i mitt fönster. 

Dagens 1940-tals dam

Idag har jag gått ALL in på 40-talet. Speciellt med kavajen, som är mammas hehe. Det var liksom den som band ihop alltsammans. Brukar annars se så spretig ut eftersom jag inte har några riktigt tidsenliga ytterkläder, men mamma har en massa så har man tur lyckas man tjata till sig att gå en dag i sann 40-talsanda. 
 
Kavaj - Mammas // Klänning - Tidens Melodi // Väska - Birthdaaaygift // Sjal - Old Touch // Basker - Hattbaren // Skor - Hästbiten (lol) 

Året som 14åring (del 2)

Juni 2014 - Det räker med att jag säger två saker: Sommarlov och konfa- samt seglarläger. Sommarlovet började den 11 Juni och mjukstartades med ljusa, svala sommarkvällar med vänner. En midsommar från helvetet, dock, men allt annat väger upp för den kvällen. Här var jag glad mest hela tin, lyssnade sönder "Stolen Dance" och nervade inför konfan. Den 30 Juni bar det av, till ett helt nytt ställe, med helt nya människor jag aldrig träffat - och till en början var jag alldeles ensam.. Meeen:


Juli 2014 - Konfan varade i tre veckor, det vill säga fram till den 19 Juli. Det var tre veckor jag aldrig kommer glömma, alla säger ju så, men det ÄR verkligen så. Det är en enorm upplevelse att umgås så intimt med helt nya människor, dygnet runt, i tre veckor. Tyvärr har jag knappt någon kontakt med någon utav dem idag, men på ett sätt gör det inget. Det som händer på Vitsgarn stannar på Vitsgarn. Det är väl ödet! Eller är jag patetisk när jag säger så?


Augusti 2014 - Men vistelsen hemma efter konfan blev inte långvarig direkt. En hel dag var jag hemma innan jag lyfte 10 000 meter upp i luften (och utvecklade flygrädsla för första gången i mitt liv) mot Spanien. Där hängde jag i 4 dagar med pappa, sedan kom Abba ner och besökte oss i 11 dagar, och där efter kom Devi, Klara och Maya ner + pappas kompis. Så där var det fullt ös medvetslös i tre veckor och en MASSA shopping. Som jag ångrar något enormt idag haha.




September 2014 - Men de varma somnardrömmarna fick sitt slut och nu hade skolan kommit igång igen. Inte mycket mer än så att säga, helt enkelt.

Oktober 2014 - Har ju nyss varit så ni har koll på det mesta. Prao, spa, snygga outfits (om man är tant). ELLER JUSTE, JAG BLEV AV MED HALVA HÅRET! Bästa jag gjort.

Födelsedagstanten 1 & två

Här kommer dagens tantER, har ju nämligen bärt upp två outfits idag. Den här bilden visar hur jag såg ut i skolan, nu får ni som en liten sneakpeak på mina paket men ska visa allt imorgon så då får ni även se bättre bilder:
 
 
Men när man ska vistas i slottsbyggnader kan man ju inte klä sig hur som. Så min nya, sanslöst vackra 40-talare åkte på + röda läppar, ofc ;)

Femtonde födelsedagen = ...

Idag har jag alltså firat min femtonde födelsedag. Och kan härmed konstatera att det är fullkomligt möjligt att dra likhetstecken mellan femtonde födelsedagen och bästa födelsedagen (hittills). Har haft en så fin dag. Firat hos pappa på morgonen. Fått en massa grattis i skolan, och det allra finaste var ju när Maggie och Julia gav mig två liter cola samt en sprutgrädde. Efter 4 år i samma klass känner man varandra bättre än man tror. Blev hursomhelst superrörd och jätteglad!
 
När jag slutat gick jag till Vetekatten, valde ut tårta inför nästa söndag och satte mig på tåget mot mamma. När jag störtat in genom dörren överröstes jag med kramar och fick sätta mig vid köksbordet för att fika och öppna paket. Där meddelades det även att vi skulle ut och käka och utav alla alternativ så föll på röst på Södertuna slott. En väldigt vacker plats mitt ute på landet med 1700- tals stämning, trots att huset byggdes till grunden redan år 1400. Jag vill tacka alla som förgyllt denna fantastiska dag, jag är så lyckligt lottad att det är inte klokt. Godnatt!
 

Året som 14åring (del 1)

November 2013 - Oj, här hände det inte så mycket förutom en massa kalasande för lilla fjortis-jag. Och då menar jag inte bara till utseendet, utan faktiskt till åldern också. Jag hade precis flyttat in till civilisationen från landet och njöt av att kunna GÅ till en buss och vara granne med min bästavän.


December 2013 - Invigde jag med Afternoon Tea hemma hos mig för att kompis-fira födelsedagen. Annars bloggade jag knappt här och minns faktiskt inte så mycket heller.. Gick i skolan, påbörjade en liten romans, åt, sov, pluggade - typ så. Umgicks ju väldigt mycket med min fina Saga och på julavslutningen så hade vi en deppfika och talade om hur mycket jag skulle sakna henne då hon skulle bort i 2 veckor. Då ville jag inte tänka på hur den här tiden skulle vara , utan henne i skolan. Men det har ju gått bra, trots att jag saknar henne enormt!

Januari 2014 - Invigde jag med mitt livs största misstag. Men i övrigt var det en väldigt fin månad. Jag köpte min efterlängtade systemkamera, hängde med mina vänner och tyckte att det absolut coolaste (och snyggaste) var att klä mig som om jag klivit direkt ur Ladies på Östermalm och fotade dagens outfits på Stureplan, GUMMAN NEJJ!!

Februari 2014 - Här gjorde jag något utav det ballaste jag någonsin gjort, nämligen en praktik på TV4, det var fantastiskt roligt och jag fick ju till och med göra en intervju. Jag var kär uppåt öronen (trodde jaaag) och upptäckte något som kom att bli en väldigt stor del utav mitt liv - secondhand! Började sakta men säkert förändra min stil till något eget och fick dessutom ordning på mitt rum efter 3 månader. Tråkigt nog försvann min morfar från vår fysiska värld denna månad, men han är ändå långt ifrån borta❤️

Mars 2014 - Här bloggade jag MASSOR, och tur det - för satan vad cool såg ut i det som jag kallade "egen stil" (hipster, tjena, vilken egenstilare haha). 

(Anordnade en brunch hemma hos mig som var väldigt lyckad, var bara tvungen att visa för OJ vad gott det var)

April 2014 - Oj, detta var en stökig månad. Varvade råmysiga sommardagar med picknicks, utemiddagar, stockholmshäng och solade med dreggeldagar och en alldeles för dålig självbild.


Maj 2014 - Den här månaden är alldeles tom för mig, minns ingenting. Bara att jag inte var på topp, men inte heller på bott. Mest trött på skolan och taggad på sommarlov. Vad jag dock minns är att jag började måla, och att jag i skrivandets stund blir enormt sugen på att börja igen..

Vad är det för en dag?

 Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är min födelsedag! Och en hittills väldigt lyckad sådan, pappa kom och sjöng för mig vid 06 och jag fick äntligen öppna mina paket. Som jag längtat.. Fick precis vad jag önskade mig och kunde inte vara en lyckligare 15 åring. Nu ska jag till skolan och prestera på topp, sen väntar finmiddag och paketöppning hos mamma. Puss & adjö tills vidare.
 

33 minuter

Nu ska den här lilla fjortonåringen sussa. Om ca 33 minuter är jag femton och då vill man bannemej inte vara vaken. MEN JAG ÄR SÅ SPÄND PÅ MORGONDAGEN SÅ JAG KAAAN INTE SOVA. Hjälp mig någon!!! Det är inte friskt att fylla 15 och känna såhär. HJÄLP! Och godnatt.

De fyra ALLRA sista bilderna på mig som fjorton. Limited edition deluxe!

Dagens tant nummer två

Här kommer hon, dagens tant nummer 2. Och idag bestående utav en mycket fin kjol som jag igår fick utav min bror och hans supermegaunderbara flickvän (som jag delar mitt intresse för Vintage med), en kavaj från Myrorna, hemstickad halsduk och även ett par hemstickade sockor. How fab?
 
 

Om en klänning

Idag skedde något fantastiskt, något stort - något som för mig kommer skriva historia, väcka ömhet och kärlek - något som jag aldrig kommer göra mig av med.. Jag lade vantarna på mitt livs första 1940-tals klänning, och en perfekt sådan - Axelvadd, klädda knappar, mörkt tyg, vackert fall, sådär perfekt sliten med ett charmigt hål under armen, jag finner inga ord! Det känns lite löjligt, att ett plagg gör mig så lyrisk, men ack, den är så vacker. Jag kommer verkligen älska och vårda den till slutet, tills det växer mossa på mig och elefanter flyger ur öronen. Och för denna lyrik, så skänker jag ett stort tack  till Tidens Melodi som just nu har pop-up store på A. Marchesan. Odengatan 74 är adressen, skyndaskynda dit!
 
 

Festliga förfester

Igår förfestade jag och hela tjocka släkten (almost, massa alla 10 syskon med familj vore omöjligt att tränga in) här hos oss. Tror det var cirka 20 personer som vällfärdade hit för soppa, hembakt bröd, färskost, hommus, cupcakes, tårta (ingen hejd här inte) och umgänge. Har börjat bli väldans många barn som kryper eller springer omkring, himla mysigt. Tog inte så värst mycket bilder och de bilder jag tog är tillsammans med en massa andra och skulle jag lägga ut dem, så skulle jag ju begå ett brott. Och det vore ju olyckligt, såhär en ynka dag innnan bemärkelsedagen..
 
 

Fnatt, spik & trasiga naglar

Igår snackade jag om hur mycket jag vill ha en tavelvägg. Igår fick jag en tavelvägg. Cirka en timme efter att jag skrivit om mina önskningar så satt den där, karaktärisk och sne. Precis som jag vill ha det. Jag rotade bara igenom en massa låder, plockade ut mina favorit bilder, förstörde naglarna och spikade sönder väggen utan att mamma märkte. Hade jag sagt något innan hade hon sagt nej, nu är hon imponerad över vad jag åstadkommit. Typiskt mammor..
 
Ser ni förresten vem den 1800-tals liknande tösabiten vänster om Marilyn är? Det är min mamma minnsan!

Födelsedagslista 2014

Om ni inte redan visste det efter våra 4 år tillsammans så fyller jag år nu på måndag, den 17 November! 15 år är vad som fylls och jag är sjukt nervös inför alla komentarer från avlägsna släktingar angående allt vad jag nu får göra med min femton fyllda år, som jag tydligen inte fick innan.. Man ba: men usch, du är tio (+) år äldre än mig och jag vill inte höra. Fick ni höra mycket sånt på er 15 årsdag?
 
Kalasandet börjar imorgon då all släkt på min mors sida kommer hit och äter lite mat, tårta, kakor och en hejdundrandes massa annat gott. Håller på att baka cupcakes nu t.ex.. Men jag tar ett litet avbrott och tänkte visa er hur årets önskelista sett ut: 
 
1. Para, cash, kosing, stålar, pix, PENGAR. Pengar inför min och Abbasillens enormt efterlängtade resa till alla drömmars stad - NYC. Pengar för att kunna se ut, ungefär såhär varendaste dag:
 
2. Freddies of pinewood "Dungaree dolls", hur fantastiska? Har suktat efter dessa sen jag för första gången klev ner i Sivlettos lilla underjordiska värld. Olycktigtvis så har en lärare på skolan ett par indentiska så om jag skulle få ett par sånna skulle jag endast kunna ha dem utanför skolan och när jag börjar gymnasiet förstås. 
 
3. Rottingväska och virkad väska med handtag i bambu. 
 
4. Ett par riktigt fräcka, högmidjade, 40-tals byxor i tweed, typ något sånt här: Dålig bild med det är den manliga filurens byxor jag syftar på
 
4. Ramar och gamla, svartvita, vackra bilder från svunna tider att rama in. Vill skapa mig en tavelvägg, kanske något i stil med den som Elsa Billgren gjorde åt Jessica Silversaga i Äntligen hemma den 25 November 2013. 
 
Emma Sundhs från emmasvintage.se tavelvägg, även den inspirerar mig väldans!

"Dagens tant"

Efter som jag nu officiellt insett att jag är en tant efter att få hört det ca 76 gånger om dagen så är nu "Dagens outfit" utbytt till "Dagens tant", eller "Dagens kärring" eller varför inte "Dagens gumma". 

Idag består dagens tant av Kjol + sailorkofta från Emmaus vintageavdelning, kavaj som jag ärvt av farmor, skärp ur pappas garderob, strumpisar från Lindex, dojjer från Vagabond och slutligen en basker från Hattbaren! TJING

Lite sisådär

Folks, shoba! Tycker ni också det är superskoj när man vänder om på grejer, och sätter den man hälsar på först, och hälsningen efter? Superskoj verkligen. 5 av 5 hårnålar. Jag älskar hårnålar, skulle inte klara mig utan, därav ska börja använda det som en enhet när jag mäter omtycknings-värdet på saker och ting.
 
Jag har haft ett par bra dagar sedan sist. Eller inte bra, men uthärdliga. Fast söndagen var mer en uthärdlig, den var mycket bra. Min brors flickvän fyllde jämt och det skulle firas med pompa och ståt, väldigt mysigt faktiskt - hon hade bakat ett torn av utsökta macaroons och i gengäld fick hon av mig ett pärlhalsband från 40/50 tal. När jag skulle hem tog jag bussen i Gullmars över hela söder med en hop nostalgiska låtar spelandes i öronen. I måndags träffade jag min kära Abba, spatserade runt norrmälarstrand och talade ut. Jag övernattade även där (inte på norrmälarstrand, "tyvärr", utan hon henne) och på tisdagen var jag en äkta 1960-talare med bikupa och grafiskt mönster på koftan. Idag har dagen varit förjävlig. Tills jag träffade Nathalie, hon köpte godis och sedan promenerade vi genom Stockholm stad för att boka om våra Dramaten-biljetter. Hon är så rolig Nathalie, och även om jag verkligen inte orkar skratta så skrattar jag alltid tills jag (nästan) kissar på mig med henne, ganska lolzigt och ganska bra för det betyder ju att jag kommer leva längre.
 
Macaronsen var så fina att de förtjänar två bilder
 
Dagen till ära var jag klädd såhär (fast bilden är tagen idag, endast kläderna är detsamma som i söndags)
 
Juste, i måndags gifte jag mig!
 
Och målade svanar på skype, gissa vilken som är min?
 
1960-tals brutta deluxe!

Och så blev jag bestulen på min mobil och såhär förtvivlad var jag då
 
Men efter att jag träffat Nattis var jag såhär glad igen, tjohopp!

Väldigt spontant, väldigt pin & fånigt

Idag när jag satt mig ner för att rulla håret fick jag ett infall - jag vill göra en liten tutorial till bloggen. Så mycket till tutorial blev det ju inte nu men det var jäkligt kul ändå att bara filma en snutt. Så kalla det vad ni vill, tutorial, videoblogg, uppvisning, utskämmning.. Mig gör det inget. Tänkte bara att detta får bli uppstarten på Nadines Värld 2.0  - med en massa filmer!
 

Nordiska museét & en 20-talslock

Idag har jag som ni redan vet (eftersom ni självklart streckläser min blogg från punkt till punkt) gjort ett besök tillsammans med min far på Nordiska muséet. De har en väldigt intressant utställning om socker nu som jag tycker alla sockerberoende (som jag) borde se. Bortsett från det var dagens höjdpunkt att stiga in i de folkhem från 1940 som de byggt upp mitt i muséebyggnaden. Det var som ett helt litet funkishus liksom med port, trappuppgång, balkong och en 2-rums lägenhet. Väldigt fint var det!
 
 
Sen insisterade pappa på att fotografera mig men som ni ser så ville jag VERKLIGEN inte det. Men han INSISTERADE.
 
Dagen till ära såg jag ut såhär, med en liten wannabe 20tals lock under baskern.

November i mitt hjärta

På instagram flödar sorgsna texter om hur grått, trist och deppigt vår Novembervärld är. Ryck upp er! Enligt mig finns det en massa skoj att se fram emot under denna månad, vissa saker kan ju även ni ta del utav:
 
Idag t.ex så ska jag och min far till Nordiska museét  och kolla på gamla, vackra kläder, smycken och prylar från svunna tider.

Den 17 November fyller jag år vilket ska firas med släktkalas både den 15 och 23 November, och den 17 ska det kalasas hos mamma på morgonen och pappa på kvällen. Oj, jag längtar!!
 
Den 20 November startar Stockholms gymnasiemässa och jag är bokstavligen, SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR taggad! Nu är det banne mig inte lång tid kvar tills livet börjar påriktigt.
 
Den 20 November är det även Teaterdags på Dramaten för mig och fnattis. Den girige ska vi se!
 
Den 22 andra November går Stockholm tunnelrun av stapeln och jag startar klockan 12!

Nu till Novembers allra största höjdpunkt (efter min födelsedag) - Vintagemarknad med vintertema på Herrängens gård. 30 November 10-16. KOM DIT HURRNI! Läs mer på facebook eventet "Winter Vintage 2014", kommer bli fantastiskt!

Guide till stadens bästa strumpmakare

Idag har jag (eller mina kära föräldrar egentligen, tack för allt) investerat i 5 par nya strumpbyxor. Det börjar ju rackarns ruggigt ute i denna nyförälskade novembervärld och vardagen behöver helt klart piffas upp med lite glada, och varma strumpbyxor.
 
Jag utforskade idag samtliga tre butikers utbud och kom fram till följande - Åhléns har de finaste vita (och mörkgråa men det har jag redan, fast med hål), h&m de finaste senapsgula och vinterrmönstrade och Lindex har de finaste Marinblå, prickiga och beiga + ett 3 för 2 erbjudande. Bra, billigt och nöjsamt, weho!
 

Greenlicious juice

Det här receptet är nypåkommet och mitt alldeles egna - det är säkerligen 100 andra fjortistjejer i Stockholm som gjort exakt denna juice men jag har i alla fall inte läst detta recept någonstans, utan improviserat ihop det lite på egen hand. Och sikket resultat det blev! Är så frälst på något så grönt så att jag börjar fundera över vem jag själv är, jag gillar ju bara chips & godis - därav tänkte jag slänga upp receptet åt er som vill testa!
 
För ett glas behövs:
 
2 apelisiner
1 citron
1 Avokado
3 cm ingefära
1 näve babyspenat
Lite agavesirap som hälls i på känn
 
BAAAAM, och du har den smarrigaste, färgladaste och nyttigaste (haha, vet inte vad jag babblar om men äcsh).

Today's hairdo

Jag och mina friller alltså, har verkligen lärt mig så mycket sen jag lånade "Vintagefrisyrer" på bibblan. Ett fett tips till alla som vill lära sig lite olika frisyrer, man behöver inte alls gilla vintage, utan frisyrerna passar, enligt mig, på alla, oavsett stil. Idag har jag tagit till en lite (MYCKET) halvdan neckroll och två lite (ENORMT) halvdana victory rolls. Nu ska jag rocka skolan, KRAM O PUSS O PUSS O KRAM!
 
Det här är alltså "Boken bakom de håriga mästerverken"

Saturday's dinner & Sunday's brunch

Har haft två måttligt trevliga dygn. Igår var Nattisfnattis hos mig ännu en gång och gjorde sig iordning inför en halloweenfest. Även jag öste på med smink och plattade mitt hår för första gången på?.. En månad kanske? Pressade ner mig själv i en kort, röd, alldeles för tajt och rätt så vulgär klänning, tog till och med på mig klackar och sen var jag redo för Halloween middag och Vendeluttan. Hon hade gjort det ytterst mysigt med en massa spindlar och apelsinpumpor och alla tre gäris var dösnygga. Efter middagen drog vi ut ett tag och sen var det bussen hem som gällde. Jag knäppte totalt två pics under kvällen och dom ska ni få se här nedan:
 

Kvällen till ära såg jag ut såhär (iofs har jag redan förklarat för er men en bild kan ni väl ta in i sinnet trots allt) JAG ÄR JÄVLIGT TRÖTT PÅ DEN SISTA BILDEN HAHAHA
 
Imorse var vi jävligt sugna på scones. Så Abba drog på förklädet medans jag gjorde en hejdundrande dukning och koka kaffe. God morgon btw!

Ett stycke konst i vykortsform

 
 

RSS 2.0