Vad vill ni läsa om?

Nu när det ÄNTLIGEN (efter ett år lol) går att komentera min blogg så tänkte jag (som jag lääängtat) göra det klassiska, ständigt återkommna blogginlägget där jag frågar er vad ni vill läsa om här i min lilla hörna av internet?
 
 Vill ni bara ha dessa tråkiga "min dag-inlägg"? Vill ni ha en massa "jag tipsar-inlägg, isåfall, vad ska det tipsas om? Ska jag skriva om kläder och mitt vintageintresse, eller kanske om den hårkurs jag just nu håller för mig själv - och av mig själv. Om skolan? Om mat? Om sorliga saker som händer i världen, och glada saker som händer i världen? Ska jag göra fler videos som den under midvinterfesten? Om mina framtidsdrömmar? Om hästar? Om sömnad (mitt just nu största och senast tillkommna intresse)? Let me know i komentarsfältet nedan! (känns lite konstigt att säga det haha)
 
Och säg nu ingenting om att "vi vill inte bara läsa om dig och vad du gör" för det gör mig så förvirrad. Sådana komentarer fick jag förut ibland, och har läst det hos andra också - det är så lustigt tycker jag. För vad har man inte en blogg för om man inte ska vika ut sig själv och ens liv? Det är ju vad det går ut på. Om man får hatiska tankar och anser folk vara självupptagna när man läser bloggar är mitt tips att inte läsa bloggar. Odlar man hat är det hat som kommer ur en och det är sånt som gör världen så fruktansvärd. Tack o hej, önskar o-hatiska (ööh nu ljuger jag) mig!
 

En morgon i Bergslagen

Såhär kan en morgon se ut i detta livlösa landskap, eller område säger man väl kanske - Bergslagen. För det är verkligen helt livlöst, även om man är inne i "city" ser man knappt en kotte och allt är stängt. Det är som att vara de sista människorna kvar efter jordens undergång, eller nåt sånt.. Jag skulle aldrig bo här på heltid. Men att vara här på stadsunge-rehabelitering över nyår är helt okej. Jag behöver inte tänka på något annat än mig själv, dock tänker jag på allt annat än just mig själv men det som är annorlunda här jämfört med hemma är att jag inte kan åtgärda de problem som kretsar i mitt huvud. Vilket kanske är bra för mig, som oftast förvärrar saker och ting då jag gör mina överanalyserade ideér till verklighet.
 
Jag börjar om - Såhär kan en morgon på denna livlösa, men otroligt vackra plats se ut: Det börjar med en vandring uppför berget, 20 minuters promenad då det endast går uppför. Ganska svettigt.
 
 De snötäckta granarna är otroligt maffiga här, se bara hur pluttig mammsen ser ut.
 
 När vi gått en bit stannar jag för obligatorsik fotograferingspaus.
 
Om jag vore politiskt korrekt skulle jag tycka kalhyggen var fula, men ack så vackert det ser ut med all snö och en drömmigt sinne.
 
Några minuter senare, och en bit upp på berget, vänder vi oss om igen och så ser det helt plötsligt ut som sommaren blommat ut. Men det var bara lite sol. Eller ganska så mycket sol, har inte sett så mycket sol sen oktober kanske.
 
 Tillslut nådde vi vår destination, utkikstornet. Solen höll precis på att gå upp så vi band hunden där nere och påbörjade något som jag skulle kalla klättring upp för tornet. Så brant, och halt var det.
 
När vi nått toppen kändes det plötsligt som om det var en sommarkväll i Juli, och solnedgång istället för uppgång. Men så var icke fallet. Det var bara väldigt vackert. Vi såg över hela bergslagen och räknade till 4 sjöar om jag minns rätt.

Fynd från Tidens melodi

Som jag tidigare berättat så har Tidens Melodi en stor utförsäljning med 50 % på hela sortimentet ända fram till 1 Januari. Tidens melodi är en vintage & retro butik som under en lång tid legat i Karlstad men nu tvingats stänga igen och därför hållt till på A.marchesan i form av en pop-up store sedan sommaren. Det var verkligen uuuurbilligt och jag kom ut med en överfull påse.. Dock inte lika överfull plånbok men det kvittar. Är supernöjd!
 
Lite snygga veckotidningar och nya foamrollers. 
 
I Damernas värld tidningen från 1945 hittade jag denna annons på första sidan. Uppenbarligen lät jag mig påverkas utav den reklamen då jag köpte ett par iprincip likadana för 50 spänn.
 
Enkel vit sommarklänning för 150 kronor. Skulle gissa på att den är från 50-talet med tanke på hur vid kjolen är, 1950-talet var tygslösandets årtionde.
 
En vit blus (som om jag inte har tillräckligt???) med vackra detaljer.
 
En sekelskiftesdräkt, dock bara med underkjolen. Nu är jag stolt ägare till 3 antika plagg! Det mest otroliga var att priset var satt på 150 kronor (VA????) och med 50 % rea så fick jag den för 75. JEEEZ.

Kaffep på Grythyttans Gästgiveri

Halloj vänner! Har lite grejer att uppdatera er med. Igår fullpackade jag och mor vår lilla fiat och styrde mot Bergslagen. Mormors man bor här uppe och vi ska tydligen fira nyår här. "Yey". Här finns varken internet eller TV, men en hejdundrandes intressanta små gömmor i alla dessa gigantiska hus som han skaffat sig. När man tröttnat på det så finns det ett stort utbud med antik och kuriosa butiker, idag t.ex har jag köpt 60-talsstrumpbyxor i crepe för 10 kronor. I stockholm hade de kostat minst 100.
 
Förutom bilmeck och antikrundor så har vi idag besökt Grythyttans Gästgivaregård för att gå på Kafferep i världens näst vackraste miljö. Jag tog tillfället i akt och använde min dräkt och blus från sekelskiftet och kände för första gången på länge att jag passade in på ett café. Dock glömde jag hatten och var därför absolut inte en komplett och värdig dam, skäms på mig!
 
Fina mor och mormor.
 
Älskar det faktum att jag går klädd som att jag lever på sekelskiftet men står inne på toaletten och tar spegel-selfies med plutmun och segertecken. 
 
Det fanns så mycket gott, och ack så fint det var! Här satt vi, i den vackraste salongen med kakelungn och en soffgrupp från himmelen.
 
Jag åt ett berg av kakor och drack två koppar te.
 
Ett berg.. Bokstavligen. Ser ni hur högt det är?
 
Finaste mormor och jag.
 
När vi kom ut, varma och med magarna fulla av godsaker så var det kolsvart men ljusen från fönstren i alla låga trähus lyste upp vår väg och det var bara så fint.

Supervintage till superpris och dyrt fika

Godkväll kära ni. Allt med bloggen känns bra just nu, komentarerna är fixade och jag har en ny presentation som presenterar dagens jag lite bättre än den förra. Det har jag Michelle att tacka för, tack Michelle! 
 
Denna dag började 8:30 då jag behövde se till att vara i Stockholm 11, gissa varför? Jo, Tidens Melodi, som är en butik som legat i Karlstad, haft popup på A.Machesan i ett par månader men nu ska stänga för ett tag/för gott (?), de har utförsäljing och 50% på ALLT. En dröm för en liten vintagelover som mig. Vill ni dit? Odengatan 74 är adressen och de har öppet fram till den 1 Januari. 
 
Jag vandrade ju inte ut missnöjd direkt..
 
Inte heller tomhänt.. Som ni ser.
 
Jag vet inte vad det är för fel på mig, men när det är minusgrader ute blir jag jätteröd om näsan och när jag blir jätteröd om näsan tenderar jag att se arg ut på alla bilder där jag egentligen ler. Här t.ex
 
Abba njöt i solen hon med. Men såg snarare nöjd ut än arg. Hahah min skatt
 
Efter att jag tömt kontot åkte vi buss, gick och letade efter "det perfekta fiket" i två timmar. Vi hittade det inte. Men tillslut hamnade vi på Waynes vid Slussen och det var JÄTTEdyrt och jag var JÄTTEsur. Fast det var även JÄTTEgott. Tur det!
 
Utsikten kompenserade upp det hela den med.

Julklappar 2014

Nu äro tiden inne för den årligt skrytsamma julklappsuppvisningen! Det nedan är vad jag fått + en del bidrag till vårens New Yorkresa, men som sagt så har jag växt ifrån det där med att vissa upp pengar. Dock hade jag tydligen inte gjort det i torsdags då en dollarsedel samt lite andra pengar råkade komma med. LOL.
 
Det här är en julklapp som jag fick lite i förtid av min kära mor - en sekelskiftesblus (dvs sen 1800/tidigt 1900-tal) inhandlad på Lisa Larsson. Det fantastiska med denna är att vi fick den för en så löjligt billig peng att vem som helst som kan se värdet i en antikblus skulle skratta lika mycket som jag - 300 svenska riksdaler fick vi betala. Priset var egentligen satt på 790 kronor och den hängde högst upp på väggen, när jag frågade om jag fick prova den så berättade Lisa för mig att hon som lämnat in den snart skulle flytta utomlands så därför ville hon snabbt bli av med den och sa då att jag kunde få betala hennes pris, vilket då var 300 kronor. Ni som inte vet hur komission fungerar kanske inte riktigt förstår men det var fantastiskt härligt för mig iallafall! Tanken på att någon bärt denna för ca 100 år sedan är så överväldigande att jag nästan faller av stolen. Kära plagg har en lång historia bakom sig som ni ser, haha!
 
Den här fantastiska koftan såg jag på Wintervintage för ett par veckor sen, visade den för Ida (brors flickvän) men kunde inte köpa den då den var alldeles för dyr. Och så bara sitter jag med den i famnen på julaftonskvällen, extremt oväntat och extremt rörande. Att hon smygit tillbaka och köpt den i smyg utan att säga något värmer verkligen mitt hjärta enormt. ÄLSKAR DEN, perfekt modell, perfekt färg och underbara detaljer.
 
Årets paradjulklapp! Dungaree dolls från Freddies of pinewood (köpta på Sivletto i Stockholm). Dregglat över dess sen Augusti, dessvärre är de rätt så dyra och min plånbok har inte riktigt hållt för att kunna köpa de. Men nu var det äntligen dags, min pappa han kan han!
 
Vackert 20-talsvykort, kalender med bilder av min brorsson (det stora vita blocket, kan tyvärr inte visa er innuti då det beslutats att inte visa upp gossen på internet), biobiljetter och ja.. Ni ser ju själva.

ÄÄÄÄÄNTLIGEN - Komentarer

KÄRA NI! Äntligen ska kommentarsfunktionen vara igång igen. Släng gärna iväg en kommentar så att jag kan försäkra mig om att det verkligen funkar. Ni kan bara skriva "bajs"  eller nåt, vad som helst - det vore till stor hjälp. Nu slipper ni iallafall maila mig så fort ni undrar något. Tack på förhand för hjälpen!

Just nu sitter jag och fikar med Abba efter en påfrestande utförsäljning på tidens melodi samt två timmars caféletande. Slående utsikt jag har huh?

Nu var det minsann över

Ja hurrni, det var den julaftonen det. Hur känns det?.. Frågar jag mig själv! Jo tack, det känns rätt bra. Hade en utomordentligt bra julafton tillsammans med Far. Den bästa på väldigt länge tror jag. Brukar ofta vara vemodig på julen och inte riktigt njuta fullt ut, men i år upplevde jag det inte alls så - Ypperlig stämning, ypperlig mat, ypperlig TV, ypperliga klappar och en ypperligt fin Midnattsmässa. Här är fortsättningen på min goda jul: Hoppas ni hade det lika fint som jag!
 
Förra inlägget avslutades då jag meddelade att Kalle började och jag snarast skulle bänka mig framför TV:n (dator egentligen men jaja). Till det drack jag glögg..
 
Och pappa kom med ett paket mitt i sändning - såhär stod det

Den innehöll en alladinask i retrostil med praliner + dess historia från 1939 till 2010-talet. Väldigt spännande, och gott! Nu var det dags för julmiddag

Jag var enormt peppad då pappa lagat en litet minujulbord till oss. Olika sortes lax, prinskorv, lammstek, rostade grönsaker nån slags kålsabji + en massa julmust. Wehå.
 
Mätt och belåten nästan rusade jag ut i vardagsrummet för nu var tiden inne för..
 
JULKLAPPAR!!!!

Jag fick 1 paket mer än pappa. Stolt!
 
Mitt paradpaket innehöll.. DESSA. Ni anar inte hur glad jag blev. Obeskrivligt glad! De är mina, bara minaminamina!

Sen gjorde vi som hela Stockholm gjort om vi levt några Deccenier tidigare..

Vallfärdade till kyrkan.

Det var en så himla drömmig kväll. Alltså att det börjar snöa på julaftonsnatten, när man går genom skogen till midnattsmässan.. Det händer ju liksom inte. Möjligtvis på film, men inte i verkligheten.

Mässan var väldigt fin den med. Inte som förra årets som var alldeles för lång och tråkig. God fortsättning på er nu, underbaringar!

Juloutfiten 2014 vs Juloutfiten 2013

Såhär har jag sett ut, och ser fortfarande ut minus jackan (inte minus baskern, den är kvar!!) denna enormt snöfria men soliga julafton. Byxor från Winter Vintage, gammal tröja från Bikbok, jacka från Myrorna, basker från Hattbaren och så mina nya skor som kom igår från Fiffis Vintage.

Såhär såg jag ut förra julaftonen.. Alltså vad har hänt? Stilhöjning eller sänkning? En fet höjning om ni frågar mig i alla fall! Såg fruktansvärt tråkig och grå ut, och då menar jag inte bara bokstavligen grå. Glad att jag funnit de svunna tidernas modevärld. Tänk vad man kan förändras på ett år, det är nästan skrattretande. Jag menar, se bara?

God Jul mina välartade små kycklingar!

Vet inte riktigt vad jag vill förmedla med rubriken, lite om att ni är så himla härliga och bra och lite om att jag är rolig och blandar in kycklingar som hör påsken till såhär på självaste julafton (höhö) - men framför allt så vill jag önska er en God Jul! Här är min jul så långt som till 20 minuter innan Kalle: Hur har ni haft det hittills?
 
Morgonen började klockan 06:30 då jag inte kunde sova mer och låg istället och kollade på ett stort antal avsnitt av julkalendern 2010 - Hotell gyllene knorren! Den nya verkar så fruktansvärt dålig att jag inte står ut.
 
Sen dukades det upp till julfrukost i matrummet samtidigt som vi lyssnade till brasans sprakande - väldigt drömsk stämmning med andra ord

Jag öppnade mina paket, fick bland annat dessa sockor av Tomtemor, mycket tjusiga. Bilden nedan visar ju på att de funkar minst lika bra som vantar.
 
Julaftons-morgons-outfit - grå som en tomtenissa.

Som skillsmässobarn är jag van vid att agera postpaket och skickas fram och tillbaka mellan två föräldrar, boenden och vanor. Även på julafton. Så efter frukosten gav jag mig ut i det soliga Julaftonsvädret för att åka till min käre far. Liten sneakpeak på min outfit också..

Väl hos pappa så gav vi oss ut på fin-promenad runt husarviken. Var så himla härligt och uppiggande väder samtidigt som det var otroligt vackert då solen som glänste över hela Lidingö. Här stannade vi till ett bra tag och försökte spräcka isen med stenar. Pappa lyckades typ 2 gånger. Jag typ.. 0.
 
När vi kom in igen skålade vi för Julen med lite alkoholfritt bubbel! Och nu väntar som sagt var Kalle Anka.. Taggaaa!

Min första uppesittarkväll

Spenderas hos Abba.. VAR VERKLIGEN HELT SÄKER PÅ ATT JAG SKULLE VINNA EN MILJON, FÖRSÖKER ATT INTE SVÄRA ALLT FÖR MYCKET MEN ALLTSÅ... FAN!!!!!!


En sommarmorgon i December

Idag har jag legat i sängen. Och legat i sängen. Kollat ner i min mobil, dator eller tidning. Kollat upp och möts av det här. En sommarmorgon i December som jag vill föreviga. Helst genom att dikta ner den. Men så insåg jag att jag inte har den förmågan. Tråkigt.
 
 
En nyvaken 14:42:a säger: Öppna ditt fönster, släpp in lite sol. Glöm den snö som föll i fjol, tänk på rosor och viol!

Midvinterfest

Staden är ju bra, men inget slår landsbyggden! Lite så kände jag igårkväll när jag deltog på midvinterfesten som den gård jag bott på med mamma så länge jag kan minnas arrangerat. Midvinterfest innebär att vi går fackeltåg från stallet, genom hela skogen och på andra sidan skogen har de gjort upp en eld där man hänger upp fågelmat i träden och sjunger julsånger. Väldigt fint! Efteråt äter vi gröt och samtalar i en av gårdsbona´s hus. Fångade allt på video till tonerna av Dream a little dream of me. 
 
Videon är extremt konstig och hackigt redigerad, JAG VET! Men det är faktiskt min allra första ihopklippning och jag tyckte jag gjorde det rätt bra trots allt. Vad tycker ni?
 

Abbonerat skor

I och med rikedomen som kom tillsammans med det stora städjobb jag utförde igår så unnade jag mig ett par nya skor. Och inte vilka skor som helst utan ett par bruna 40-talsskor med lacklack. Hittade dom hos Fiffis Vintage som har sin webshop på instagram. Fiffis_vintage heter den och har en massa snyggt till megabra priser just nu! Gillar ni vintage så är det helt klart värt en kik. Nu ska jag sätta mig vid brevlådan och vänta på mina drömskor!


Några kloka ord om julen

Dan´ före dan´ före dopparedan´! Jag vaknar i min stora säng som ger mig utsikt rätt ut genom fönstret och möts av små nersinglande snöflingor som lagt sig som ett tunt tunt puder på marken. Först blir jag alldeles varm i kroppen och fylls av längtan inför onsdag. Men sen kommer alla julens baksidor ikapp mig och jag fylls med ängslan istället. Så ska det inte vara. Julen ska inte ens ha några baksidor!
 
 
Jag vet att det finns en massa människor som tycker och tänker att "Varför ska alla plötsligt bli så snälla och varma, dela ut filtar och mat åt hemlösa och skänka varann julklappar för tusentalskronor? Varför kan vi inte vara så hela året? Om det bara är pågrund av en speciell högtid som man ska visa sin godhet så blir det ju inte påriktigt. Osv, osv.." Till viss del så är det ju sant. Men å andra sidan, om vi inte skulle ha jul, skulle verkligen folk visa sin godhet till ens medmänniskor titt som tätt? Då kanske folk aldrig skulle komma på tanken. Vi vill ju alltid ha anledningar, skäl för att utföra olika saker, och julen är ett sådant skäl som skaper en tillfälligt större glädje, värme och ömhet på jorden (inte överallt, jag vet,  vissa vet inte ens vad jul är, men om jag ska tala lite romantiserat om det). Och hellre att det är tillfälligt än inte alls. Ska man tänka på ett egoistiskt plan, så måste jag ju få medhåll när jag säger att det inte alls skulle vara samma sak om alla vallfärdade ut på stan i röda ulltröjor samtidigt som ljus i form av tomtar, änglar och stjärnor som lyser upp vår väg genom staden om det skedde flera gånger om året. Kärlek till julen och alla er som firar den med mig!
 
 
Men tyvärr så har detta eskalerat. Julen handlar inte längre om att samla sina nära och kära, om det är hela släkten eller bara en förälder, kompis, käresta, duka upp god mat, dela en måltid, kolla på Kalle och öppna små kärleksgester i form av julklappar som berättar "Hej, jag tycker om dig, jag tänker på dig och jag bryr mig om dig och vill att du ska må bra.". Utan det handlar om att stressa ihjäl sig i köket. tömma plånboken på NK och sen skryta om vem som haft den flashigaste julen. Jag har alltid sagt att jag aldrig haft en riktig jul. För jag har aldrig ätit ett riktigt julbord, jag har aldrig firat med hela släkten utan bara med min mamma eller pappa och ibland bror, julklappar har jag dock fått så det räcker och blir över. Vilket jag är enormt tacksam över. Men det där med en riktig jul, och att jag aldrig upplevt en sådan tar jag tillbaka. Det är ju min jul, med mina nära och kära, och då är den ju alldeles riktig. ALLDELES UNDERBAR! 
 
Om jag ska spinna vidare på det här med julklappar så kan jag ändå berätta att jag är lite kluven vad beträffar just julklappar. För mig har det alltid varit så himlahimla viktig vad jag fått, det är första gången iår som det inte känns sådär extremt viktigt. Viktigt känns det, men annorlunda ändå om jag jämför med tidigare år. Med det sagt så kanske man skulle kunna dra slutsatsen att det är viktigt för mindre barn vad det får? Men nej. Eller jo, det är viktigt för en som liten. Men varför är det så? Jo för att alla andra alltid fått en massa saker. För att alla andra alltid fått det man själv önskat sig. Och varför har alla andra fått allt vad de önskar sig? Jo för att alla andra fått det. Och alla andra. Och alla andra. För att vissa tar lån och sparar i månader för att kunna ge sitt barn en ny dator, och visst är det fint. Om man vill det. Men när det blir ett måste så är det inte längre fint. Vilka är ens dessa alla andra? När började alla andra få allt vad de önskar sig? Finns dessa alla andra eller är de bara vanföreställningar om julen? Jag har tänkt mycket på det under december och blir så himla ledsen när jag tänker på hur mycket sorg och krossade hjärtan julen gett mig. Även glädje förstås, men det var ju alltid något som fattades. 
 
 
Jag lovar mig själv från och med nu, att högst upp på varje önskelista ska det stå "Att paketen ges med vilja, kärlek och utan press eller stress". Och så ber jag om ursäkt för all stress som jag (förhoppningsvis INTE) gett mina kära föräldrar. Jag lovar mig själv att ge julklappar som jag vill ge, och som jag inte skäms över. Att inte ursäkta mig för att de var så lite, billigt eller blablabla. För trots allt hurrni, klyschans klyscha - det är tanken som räknas!
 

Sikken hemmafru

Jag har äntligen förstått innebörden med att vara kvinna och hittat till min plats i köket, tvättstugan och städskrubben. Skämt å sido men de senaste dagarna har jag faktiskt levt som en liten hemmafru. Bakat nästan varje dag, knäck, lussebullar samt två omgångar pepparkakor. Sömnad, stickning och sommarprat har blivit min vardag och idag ska jag jobba in lite kosing genom att storstäda hela huset. 
 
Såhär såg det t.ex ut igårkväll
 
Och såhär tjusiga frukostar lägger jag ner all min tid och själ i

Mitt i konstens lidande

Som jag nämnde för någon dag sen så har jag besökt dramaten två gånger under de två senaste veckorna. Ett av de kom från min låtsassyster i konfirmationspresent, det andra från Nathalie, f.d barnvakt i födelsedagspresent. Med Nathalie såg jag Johanna av Mirja Unge som spelades på stora scenen. Den var bra, inte över förväntan men inte dålig. För att vara en mordern tolkning av Jeanne D'arc så kändes den omordern. Det mest positiva var att jag fick se Adam Pålsson på nära håll, och att umgås med lilla Fnattis! Lol
 
Tillsammans med min låtsassyster såg jag Ungefär likamed, en pjäs av Jonas Hassan Khemeri på lilla scen. Det var slående bra! Alltså verkligen, helt fantastisk. För att sammanfatta pjäsen kort så handlar den om utsatthet, pengar och vad pengar gör med oss. Fruktansvärd på ett sätt men ändå väldigt rolig. Mycket publikontakt dessutom vilket förhöjde hela upplevelsen. SE DEN!
 
Vi satt längst fram!!!

Fixa mummsigaste cafémackan

Den klämtjecka kocken är tillbaka och idag bjussar hon på sitt bästa smörgåsrecept för frukostar med cafékänsla. Du behöver:
 
Någon typ av smörgåsgrill, funkar bäst med en "äkta" paninigrill då de kladdar i toastmaskiner. Så om man inte har en smörgåsgrill så kör i ungnen eller mikron kanske.
 
Ens egna favorit grönsaker - jag brukar ha tomat, sallad och rödlök
 
Chevreost
 
Honung och Agevesirap, honung eller bara vanlig sirap.
 
 
Jag brukar lägga på grönsakerna i den mest ologiska och fula ordningen eftersom att det blir minst kladdigt och krångligt.
 
Sen är det grilldags. Högsta värme i ca 3 minuter brukar räcka för sedan bränns de.
 
Strö på lite hackade valnötter och ringla över något sött (honung, sirap, whatever) och voooolía, ni har världens godaste smörgås att sätta tänderna i.

Några tanter ni missat

Har ju inte hänt så mycket här på sistone. Därför tänkte jag ge er några updates på mina "dagens favorittanter" under ett två-veckors förlopp. 
 
Jag var sugen på en pojklook dagen efter winter vintage och tog på mig 3 av marknadens fynd - Islandskofta från 60-talet, byxor från ungefär samma tid och så en gubbkeps i ull från typ 50 talet. Hade flätor på det hela vilket blev en rätt rolig grej. Flätor - megaflickigt. Gubbkeps - Pojkaktigt. Banbrytande!
 
Har varit mycket 60tal på sistone, lustigt eftersom det är det decceniet jag gillar minst (bortsett från, 70, 80, 90, nutid). Dock slår min 60/70-tals kappa mycket. Färgen och kragen är så älskvärda. 
 
Har varit två dramaten besök den senaste veckan, en av de gångerna var jag finklädd på ett äkta 40-tals vis.
 
Har även varit 50-tal, brallis och grease, här med betty-lugg jag lärt mig genom den fantastiska boken Vintagefrisyrer.
 
Grått och glatt inför tandläkarbesök. Nu ska jag sova. Godnatt!

Nu är det jul här i vårt hus, hoppfallara!

Godkväll och glad tredje advent på er mina små gullvippor. Idag har jag strosat runt i morgonrocken och fått extremt mycket gjort, bland annat: Gosat med min brorsson som sov här igårnatt. Är kär i den lilla filuren och kommer inte få träffa honom förns nästa år. Rensat garderoben och numera står 3 kassar fulla med kläder i källaren och väntar på vårens backluckeloppisar. Städat resrerande rum. Bakat pepparkakor. Lagat datorn. Slagit in julklappar. Tvättat tre tvättar SJÄLV. Möblerat om men sen möblerat tillbaka. Fått nytt täcke och kudde. Sytt. Segat. Är väldigt imponerad av mig själv!
 
Julen är verkligen kommen hos oss nu, bara lite snö som fattas och allt är komplett. Här är lite bilder från min tredje adventsmorgon.

1,2,3.. andas

Alltså gårdagen guys. Gårdagen var en av de bästa dagar jag haft sen efter höstlovet. Om jag lägger upp det såhär kanske ni förstår - Tänk er att ni håll andan, eller haft typ en morotsbit (i from av läxor) i halsen som gjort att ni knappt kunnat andas i 2 månader. Tänk er känslan när man andas ut, eller får upp morotsbiten. Exakt det hände igår. Är nu offecielt helt klar med mitt studerande för allra sista gången i grundskolans hösttermin. Hur crazy är inte det då? Detta skulle förstås firas, vilket det gjorde, på följande vis:
 
Mötte upp mamma på söder och så begav vi oss till hippaste lunchstället i stan - Urban Deli. Får lite vindslofts New York Brooklyn känsla där inne. Sjukt fräscht ställe med sjukt god mat. Tipsilips!

Sen klippte sig mamma hos Magnus på Extend. Som en äkta 30-talspingla traskade hon därifrån. Gosmor. 

Och sen gick vi extremt fyndsugna till till Lisa Larsson

Och fyndnin blev det? Bland annat denna hatt, och en blus från sekelskiftet för ett skamligt lågt pris.. Ni ska få se sen.

När vi kom hem dukade vi upp lite plockmat, kollade en film och sydde. Första dagen (på två månader vill säga haha) på mitt liv som människa med fullt fungerande andning.

Lucka 7

Lucka 7; En bild du tagit som du själv tycker mycket om. Jag deltar ju i Emily Dahls julkalender, har dock endast lagt tid på skolan den senaste veckan, så enormt mycket nu innan jul så det driver mig till vansinne! Ahh, längtar tills jag är 27. Men nu är jag back on track och här är dagens bidrag - en bild(er) som jag tagit och tycker mycket om!
 
Mina ständiga "sitter i fönstret med bara ben och ser sårbar ut" bara för att dom beskriver mig så bra. Inte för att jag brukar sitta i fönstret och blicka ut sådär drömskt. Utan snarare för att jag är väldigt drömmande och känslig, det enda är att jag tycker sånna här bilder gestaltar det på ett vackrare vis än vad det skulle göra om jag låg i sängen och åt choklad. Vilket kanske är hur det egentligen ser ut hos mig en fredagkväll. Det kanske är omordernt att tänka så då man ska vara så enormt öppen och visa hur det "egentligen är" men jag finner ingen njutning i sådant som inte är vackert. Så förstår inte varför jag skulle fotografera det. (missförstå mig rätt)
 
Den här bilden gör mig så varm i hjärtat eftersom Saga beskrivit den som "en bra dag bland många dåliga" och den påminner mig om att det alltid blir bättre bara man låter tiden gå! Saga you're the best
 
Den här finns det ingen djup förklaring till varför jag gillar den. Gillar den för att det var en så enormt mysig kväll som kändes som sommar fast det var tidig Aprilmånad. Och för att skattAbba är med förstås.
 
En vacker och bra människa aka min skatt i en vacker miljö aka Kungsträdgården.

Förra söndagens fynd

Här kommer bilder på vad jag glatt inhandlade förra söndagen på "Winter Vintage" som var så fint anornad där bl.a Fiffis vintage och Stockholms Minnen, mina två favoriter under den dagen, ställde ut. Allra gladast är jag över de två huvudbonader jag köpt. Svart 40-talshatt och så en gubbkeps i ull som passar perfekt till mina pojk-aktiga utstyrslar.
 

En krutkärring med rödmålade läppar

Idag känner jag mig som en äkta krutkärring med mitt lilla hermés-hyckle (fejk iofs) och fullt av snurror i håret. Under gårdagen höll jag mig sysselsatt med julklappsshopping vilket fortsätter även idag, fast tillsammans med pappa. Vi ska leta efter något till min brorsson som vi ska hälsa på idag, de åker till Norge över jul så man får passa på nu innan det är försent. Jag såg en drös med vackra barngrejer på Old Touch igår så vi ska dit och se om de finns kvar.
 
På tal om ingenting så är jag fett opepp idag. Kände att jag behövde berätta det och sprida lite dålig stämning. Typiskt mig!
 
 
 

Årets första julmarknad

Förra söndagen besökte jag detta års allra första julmarknad. Och kanske även den bästa? Nämligen Winter Vintage 2014 som höll till på vackra Herrängens gård i Älvsjö. En drös med vackra vintagentusiester, en drös annat vackert folk + jag, min brors flickvän och min kusin tog oss dit tidigt den kalla söndagsmorgonen. Men trots att jag tyckte det kändes enormt tidigt så var ju inte direkt först på plats.. När vi kom var det i full gång och proppat med folk så det var ju bara gilla läget, kavla upp ärmarna och så kunde jakten börja. Jaktlyckan var sprudlande och fångesten blev jag mycket nöjd med. Tänkte visa er bilder på den imorgon om jag hinner fota innan solen går ner.
 
Sålänge får ni se dessa, kläderna jag bärde dagen till ära och några slumpmässiga kort jag knäppte under dagen. Både klänningen och kavajen jag bär nedan är från 1940-talet, väskan har tillhört min mamma och resterande är nyinköpt.

Lucka 2 - en bild på något gott du ätit iår

Alltså den här kalendern kommer bli en utmaning. Idag ska jag berätta om något gott jag ätit igår. Och då vill man ju liksom ha med det godaste godaste av allt. Och om jag ska vara ärlig, så är nog det godaste jag ätit iår antingen en kebabpizza som jag fick trycka i mig efter att ha hungrat i fler timmar (har hänt ett antal gånger under året) eller alla de munkar som jag ätit då jag och abba en Aprilmorgon cyklade till coop för att handla nyttiga grejer till smoothien men tänkte att vi behövde färdkost inför resan hem. Heh. 
 
Men något, som var väldigt gott och som dessutom ser väldigt fancy ut på bild är min och Sagas soliga aprilpicknick vid Karlbergsslott. Det var enormt mysigt, och gott, och härligt. Saknar ju min Saga så mucho nu när hon blivit stor och gått ut i stora vida världen aka gymnasiet.
 

Julkalender - Lucka 1

Jag skall medverka i Emelie Dahls julkalender som ni kan läsa mer om HÄR. Såhär ser de tolv första luckorna ut:

Lucka 1: En bild från en dag du aldrig kommer glömma
Lucka 2: En bild på något gott du ätit i år
Lucka 3: En bild på någon du älskat i år
Lucka 4: En bild du tog när du kände dig sorgsen/deppig/ledsen
Lucka 5: En bild på dig som någon annan tagit
Lucka 6: En bild från en resa du gjorde under året
Lucka 7: En bild du tagit som du själv tycker mycket om
Lucka 8: En bild från i år som bäst beskriver din vardag
Lucka 9: En bild från din arbetsplats/skola
Lucka 10: En bild på ditt favoritplagg just precis nu
Lucka 11: En bild på en person du saknat i år
Lucka 12: En bild från i somras som väcker din sommarlängtan

Nu sätter jag igång. En dag jag aldrig kommer glömma. Först tänkte jag länge, sen kom jag på en dag, sen kom jag på en till och så velade jag ett tag. Nu har jag bestämt mig. Idag. Den här dagen. Just den här dagen ska jag aldrig glömma. Inte för att den är speciell utan mest bara för att låta konstnärlig och träna på min oförmåga att leva i nuet. Så, den första December 2014, dagen då jag gick till skolan efter att ha somnat till ett sommarprat.. Och förstås.. gråtande. Jag gråter alltid till sommarprat. Speciellt när det handlar om folk som inte kunnat få barn. Jag är 15 år och det är min största rädsla i livet. Hursom, jag vaknade, jag gick upp, jag gjorde mig iordning, jag åt inte frukost, jag åkte till skolan, jag var i skolan, jag åt inte lunch, jag hade NO, jag skrek, jag åt 5 mackor, jag åkte hem. Jag bytte om till mina mest vintage-aktiga kläder och begav mig mot Informationskväll på VRG Jarlaplan. Det är nog största anledningen till att jag inte kommer glömma den här dagen. Inte för att jag blev kär i skolan, utan för att jag valt linje. En linje som är motsatsen till vad min bild av mig själv alltid varit. Men vafan, jag hade bestämt mig förra veckan också, ändrar mig säkert igen. Men på ett sätt tror jag ändå inte det, fast väntar ändå med att berätta för er. Men, ändå, fast - så mystisk jag är, typ som Daisy i Great Gatsby.

Hade jag varit er hade jag nyfiknat ihjäl mig efter vilken den andra dagen var. Och kan berätta att jag faktiskt tror att det var någongång i somras, då jag för första gången klickades in på en Vintageblogg. Då vågade jag inte leva ut det men nu har jag gått all in. Och jag älskar det. Nu kommer jag låta fånig men det känns som att allt har blivit lite lättare sen jag började intressera mig för Vintage och svunna tider. Allting känns inte så på riktigt, utan lite mer på låtsas, jag är inte lika blyg (var i och för sig inte blyg innan heller men ändå, lol) och känner mig faktiskt snäppet lyckligare. Och! Rikare, både ekonomiskt, men också känslomässigt rikare.


RSS 2.0