Lite sådär halvt wannabe 60tal

Rubriken talar för sig - imorse vaknade jag och kände mig enormt sugen på att spela The Supremes. Så jag hasade mig upp och lät högtalarna dåna ut Honey boy på högsta rimliga nivå när man bor i ett hundraårigt gammalt lägenhets hus med en aningen dålig isolering. Mycket var bättre förr men inte allt!
 
Sen drog jag på mig min grönprickiga klänning och googlade "60's hairstyle". Efter ett antal tafatta försök fick jag nöja mig men kände mig mer som Blair Waldrof än.. Vet ej vad men kände mig i alla fall rätt fjantig. Min klänning är från Zara, ifall någon kände sig manad att fråga.

Ny garderob

Igår var jag hemma hos min Farmor och hälsade på, hon flyttade till en ny bostad i vintras och jag har inte varit där en enda gång sen dess så tyckte verkligen det var på tiden nu. Hon hade lagat en supergod köttfärssås, så jag åt en tidig middag där, vi kollade på lite bilder, jag fick en massa nya kläder och så pratade vi om allt mellan himmel och jord. Är ju alltid så när jag kommer från farmor, har minst en kasse med nya kläder. Som en ny garderob varendaste gång!
 
En gammal bild på mig och Farmor
 Det här följde med mig hem igår!

Tagen i kragen

Idag är känner jag mig vågad - och fin. Såhär har jag aldrig gått klädd i skolan - men det är så jag trivs allra bäst så är väl dags att ta mig i kragen och blomma ut. Hahah. Skämt å sido. Kjolen är fyndad på Myrorna, den stickade tröjan från h&m, strumpisarna från Åhlens och skärpet är framrotat ur min fars garderob, ursprungligen från Marc'O Polo.
 
Fråga mig inte vad min mun sysslar med, för jag finner inga svar. Något skumt, ihoptryckt och besvärat uttryck. Men man ska ju sticka ut nu för tin.

Släntrar runt

Sikken såsdag. Var en sväng på stan med Anna men mer än så har jag inte rört på mig. Här släntrat om kring som på bilderna nedan hela dagen, lagat en och annan sallad samt en och annan plåt med 10-minuters kola. Skaffat pinterest och kollat Astrid Lindgren filmer. Packat min väska till Pappa, haft en ansiktsmask och rullat håret för andra gången. Väntar med spänning på morgondagens lockar. Godnatt!

Svunna tider

(alla bilder är tagna från Pinterest)

Höstlovet happening

I sommras var jag och mammisen uppe i Kopparberg, Grythyttan och Loka för att hälsa på min mormor vars man bor där, och ha en liten minisemester bara hon & jag. När vi skulle till Loka för att dricka vatten så förälskade vi oss i hela stället. Loka är en stor anläggning som tar emot konferans & spagäster. Allt är i en gammeldags miljö  och ååh så fint det är. 
 
För ett par dagar så bestämde vi oss för att åka dit en sväng på höstlovet för att få lite uppmuntran när det är grått och kallt. Ish. Vi bokade bland annat en gyttjebäddsbehandling med massage, vilken jag längtar väldigt mycket till.. Stelare än så här kan bara damer & herrar 100+ vara. Den 27 oktober åker vi till paradiset tur & retur.
 
 

Lördagens klädsel


Hahahah..

Jag fick nog på min gamla header, nu börjar det bli vinter igen och då vill jag ju inte ha en bild från förra vintern. Lite säsongskänsla tack! Så jag tog min mest höstiga bild, la till lite text och googlade runt i timmar för att förstå hur man sätter in en ny header på blogg.se. Förstod till slut men det blev ju inte jättebra..
 
Men jag har pratat med Michelle och hon kommer förhoppningsvis att hjälpa mig sen. Så det här är bara en tillfällig lösning. Så att säga. Vad tycker ni btw, är det groteskt eller helt ok? (iofs kan ni inte komentera men ah hahah)
 
 

Myrorna, Old Touch & Sivletto

Här kommer mina fynd från gårdagen. Dessa två tröjor hittade jag inne på Myrorna. Den ena kostade 85 och den andra 35. Men just nu har Myrorna halva priset på ALLT stickat, så jag fick bägge två för 60 kronor. Vill ni ha stickat - ta er till er närmaste myrorna! 
Pappiljotter, "foamrollers" eller "sovspolar" som de också heter köpte jag på Sivletto. De lyckades även lura på mig en läggningsvätska, förstår inte vad den ska göra men köpte den iallafall. Har haft mina första lockar idag, var inte riktigt nöjd men man lär sig antar jag. Har velat ha sånna här VÄLDIGT länge nu.
Mamma hade en massa rabatter så vi köpte en mängd med strumpbyxor, dessa två fick jag
Och nu, sist men inte minst! Mitt nya absoluta favoritplagg - för hur vacker är inte denna kappa? Vilken kreation! På sjuttiotalet visste dom vad de gjorde minsann - hittade den på Old Touch. Gillar ni vintage vet ni väl redan vad det är.. Men om inte - åk dit!!! Ligger på Upplandsgatan.

Loppis, partylandet och wienerbröd

Igår gick jag till sängs 22:32. Imorse vaknade jag 07:18, cirka. Anna var tydligen lika morgonpigg för en timme senare smsade hon och frågade om jag ville hänga med på till någon bloggloppis. Jag tänkte varför inte och yttligare en timme senare satt vi på tåget påväg mot huvudstaden. Bloggloppisen var väl inte något speciellt, men det visade sig vara en stor loppis med en massa andra som sålde superfina saker. Abba gick loss, jag gick noll. Men hittade en superfin 50-talsväska men med en aningen för hög prislapp..
 
Efter loppisen gick vi till Partylandets butik och blev såååå fashinerad. Vill bara ha världens kalasigaste kalas med heliumballonger, glitter, partyhattar och pinata!!!! Tur att jag fyller år snart. Ett wienerbröd, en kärleksmums och en halv toscabulle senare var vi påväg hem. Jag har tvättat bilen och ätit en sen lunch med min mor, bror, mors man, mors mans dotter och mors mans dotters pojkvän. TREVLIGT.

Vintagedag med mamma

Idag har jag och mamma varit iväg på en rejäl vintage & secondhand runda. Har besökt butiker som Old Touch och "Epok antik och kuriosa" som förövrigt var den ballaste butik jag någonsin varit i. HELT SJUKT! Saker överallt, det gick knappt och komma fram, rätt höga priser men allt är av finaste kvalitet så de är ju vad man får räkna med. Hittade en väldigt fin blus från 10talet för 700, och en 50tals klänning för samma pris. Gud vad jag ville ha de två. Visar er allt imorrn. Godnatt!

Här är klänningen
Fikade på Gildas rum, feeett tips till alla söderlovers, fast då känner man kanske redan till det. Iallafall, Skånegatan 79 är adressen!
Mamma har gått loss som bara den idag och såhär nöjd var hon 
Även jag var enormt nöjd!! Har ju köpt pappiljotter!!

Några gånger då det verkligen kändes

Jag är så trött. Så trött på mig själv. Så trött på alla andra. Så trött på skolan. Så trött på att vara snäll. Så trött på att de maktbesittande människorna i vårt land har skapat ett sådant stort missnöje hos befolkningen. Ett sådant stort missnöje att vissa känner sig tvungna att lägga vår framtid i händerna på folk med åsikter som strider mot det mänskliga rättigheterna. Jag är så trött på att vara 14 år och vara trött på saker som just det här jag nyss rabblat upp. Jag ska typ vara trött på kärlek, kompisar och att mina föräldrar är jobbiga. Inte utbränd för att jag är så rädd att inte lyckas. För att idag, så är det att misslyckas, om du inte har 335,5 i meritpoäng när du söker gymnasium. Världen, väx upp.
 

Isländsk lusekofta

Idag är jag 40-tals klädd i mina favoritbyxor och en isländsk lusekofta. Det ligger en rätt rolig historia bakom denna kofta. Pappa köpte den till mig när jag gick i första eller andra klass, tror jag.. Iallafall, vid den tiden så HATADE jag den. Tyckte den var gräslig och vägrade ha på mig den för det mesta. Men ibland blev jag tvingad haha. Hur kommer det sig att jag har på mig den idag då? Härom dagen var jag nere och rotade lite i källaren, brukar göra det när min inspiration ligger på noll för hittar alltid något kul där nere. Den här gånger hittade jag denna, vilket jag är så glad för. Det är en helt annan modell nu än för 8 år sen, men fortfarande så himla fin. Lite kort i ärmarna men om man inte vet att den är sydd för 7åringar så tror man ju att den ska vara så och inte att den är för liten. Den ni, tänka sig att ens nya favorit plagg kunde vara så nära.. Men ändå så långt bort. Peace out.
 
 

Spara eller slösa?

Jag har två cravings just nu - en Busnel kappa och en Palmgrens rottingväska. Två exuklusiva märken, med äkta kvalitét oooch priser som långt ifrån känns lägligt för min plånbok. Gissa då om jag blev lycklig när jag hittade exakt samma produkter, utan märke men för typ en fjärdedel av orginalens priser. 
 
 

Jullängtan

Jag har drabbats av en stor Jullängtan. Tänder ljus överallt, plockar fram alla mössor, halsdukar och allt annat som går i röda toner. Idag är jag vinröd -
Har ni förresten sett min nya hissgardin? Den kom för länge sen men passade inte riktigt om så nu har mamma sytt till den, helt perfekt!

Mitt rum

Mitt rum. Åh mitt älskade rum. Vad kärleken är stor till det. Speciellt förtjust är jag i min dörrvägg som jag själv varit med och designat. Snart vankas det garderobsbygge. Och sen egen lägenhet. Det längtar jag nog mest till.. Har sagt det förr, säger det igen - fan för att vara 14, vill vara 27.
 
 
 

En sån dag

Idag har det varit en sån dag med extra betoning på sånnet. Jag slog upp ögonen för första gången denna dag vid nio tiden. Jag rörde mig inte utanför sängen förns klockan slagit 14:00. Och nej, jag överdriver inte. Jag gick inte ens på toa, och världshistoriens bästa mamma serverade mig frukost på sängen. Jag satt och rekade efter bra vintagebutiker eftersom jag och mamma ska på en redig fynd-runda nu på fredag. Runt 14 tiden då, så reste jag mig ur sängen och började putsa fönster och gjort mig förtjänt utav 300 kronor. När det var klart så fick jag ett ryck och storstädade hela mitt rum.Dammat av varendaste vrå och vikt om alla mina kläder. Nu känner jag mig född på nytt.
 
Annars då? Har inte gjort mycket. Iakttagit regnet som bara öst ner. Mest känt mig ledsen, ynklig och hjälplös. Därav en sån dag, med betoning på sånnet.

Hippiechict

Igår var jag på sextioårs-fest med hippiechict tema! Var rätt så trevligt, inte en direkt "barnanpassad" fest men riktigt god mat. Först stog det en kvinna och gjorde färska indiska förrätter vid ett bord mitt i festlokalen, riktigt flashigt! Ännu lite senare kom det en indisk så kallad "foodtruck" som parkerade utanför. Det var alltså en stor bil som stod och lagade mat till oss gäster. Och det var sååå gott. Till efterrätt var det en himlans massa macarons, vet faktiskt inte vad mer som serverades.. Hade bara ögonen på macaronsen. 

Detta handlade ju bara om maten, men hade inte så mycket mer att sysselsätta mig med.. Heh. Såhär såg jag iallafall ut:

Liten skolresa

Har spenderat mitt senaste dygn och lite till med skolan. Vi blir nämligen tvingade (skulle det inte vara för betygen skulle jag aldrig hänga med) att åka till någonslags gård utanför Norrtälje ett par gånger om året. Och på hösten så ska vi även sova där. Vilket vi nu gjorde, jises vilken dramatik jag fått utså. Högljudda bråk om rum samt krossade fönsterrutor exempelvis. Jag som egentligen är så odramatisk har bara längtat hem.. Fast har haft några roliga stunder, vi körde sanning eller konsekvens iprincip hela tiden när någon inte skrek eller grät. De var rätt skoj haha. Har fått massa massage också! #goodlife

Här förtaggar jag i hallen några minuter innan jag begav mig ut på mitt livs äventyr
En smygbild jag nyss hittade, vad gör jag?
Ser ut som någon håller om mig men tror dessvärre det är en tjej
Får massage av min pa

Det var det, tack o hej!

Onsdagens blommiga

Idag har jag på mig min mormors gamla kjol från 50-talet. Den är handbroderad från costarica, mormor är ju uppväxt där. Rätt så ballt tycker jag. Ska visa er en närbild på broderiet någon dag.. Sjukt fint.
 

Spanien del 2

Förra spanien inlägget publicerades 21 dagar efter att jag hemkommit från värmen, det avslutades med en bild från när jag och Abba körde nattbad i poolen och med texten "Kommer fler bilder imorgon babes, PUSS". Detta inlägg publiceras en månad och 4 dagar efter min hemkomst, och påbörjas såhär:
 
Poolen var vår räddning i slutet när man bara var trött på saltvatten och sandstrand. Då låg vi här och segade med citronläsk dagarna ut.
 
Det blev också fler besök på favortirestaurangen som jag pratade om i förra inlägget
Här kommer en massa fler rand00m picz på mig och Abbasillen
Btw! Såhär såg området där vi bodde ut, och en motljusbild på vårt rum
En dag tog vi en långpromenad och badade från en massa klippor. Eller ja, hade mest photoshoot men whaaaatever

Slutdebbaten

Godmorgon! Igår blev det en sen kväll med brudzen, kom i säng först vid halv 4. Vaknade klockan tolv "imorse" och på helt fel sida haha, har varit sjukt sur och agressiv hela morgonen. Har ryckt upp mig lite nu och ligger med ansiktsmask i sängen och kollar på slutdebatten på svt. Ikväll blir det valvaka! En sådan valdag.



Morgonkonferens

Ligger i sängen och har morgonmöte med Anders och läser gårdagens tidning. Jag som ligger lite före min generation mentalt bläddrar direkt till lägenhetsannonserna och drömmer om att vara 22. 


Dagens outfit

Här har ni några glasklara #nofilter bilder. Säger bara såhär - att ta bilder på sig själv utan fjärrutlösare på gården med folk runt omkring är något av de svåraste och mest skrattretande jag någonsin gjort haha.
 
Kjol Monki // Blus Secondhand // Jacka Topshop // Väska Secondhand // Docs

Godmorgon

Jag rullade som sagt upp mitt hår i pincurls igår enligt den här tjejens tips. Ser inte klok ut just nu men hoppas verkligen att det blir snyggt sen. Dock ska jag inte inte göra något speciellt idag förutom att kolla på en lägenhet med pappa. Så kommer inte riktigt få visa upp mina lockar om de nu blir bra. Men nu ska jag äta frukost och sen ta ur dessa små skapelser.. Brb
 

Pincurls

Har testat på pincurls för första gången i mitt liv i hopp om att vakna upp med ett härligt 50-tals svall imorgonbitti. Får se hur de blir. De blev ju lagom skeva..

Resultat får ni se imorgon. Godnatt!

Provsitter soffor

Är i någon möbelbutik och provsitter soffor med baba.. Sen ska vi gå och kolla garderober. SO EXITEEEED!



Onsdags-detaljer

Gud så jag ska betona veckodagarna i mina inlägg. Fånigt. Men sån är jag! Idag har jag sovmorgon till klockan 10 vilket är helt underbart. Slutar runt 4-tiden och då ska jag gå på stan med pappa och kolla på grejer till lägenheten. Kanske ska bygga nya garderober här hihi. Sjukt taggad. Sen ska jag hem och plugga, förstås haha. Det är mina dagar nu - Skola, plugg och så lite hästar på det.
 

Tisdags-duckface

Vad vore en tisdag utan ett satans bra duckface? Ja inte vore det en tisdag iallafall. Var hemma igår då jag fortfarande hostade en del, gör jag idag med men känner att jag måste till skolan nu. Ska till stallet när jag slutat också. Vilken kickstart!
 
Idag är jag superhipster om man bortser från alla mina silversmycken. Känns tryggt.

En till outfit

Det här hade jag på mig helgen innan skolan började. Vita partypants, mörkblå tröja, vit fusk päls, bruna leoskor och brun fransväska. Säger färgerna bara för att bilderna var svartvita. Kom på nu att man inte kan skilja på brunt o mörkblått isåfall. 

Solresa blev shoppingresa

Då jag bodde granne med ett utav europas mordenaste shoppingcenter i Spanien så blev det en del shopping. De hade butiker från Primark till Armani. Är sjukt nöjd men lite ångest över hur enromt slösig jag är.. YOLO. Skämt å-sido men här kommer iallafall bilder på det mesta. En del ligger kvar hos pappa, kan visa det någon annan gång.
 
Börjar med resans bästa köp, mina solisar från rayban. Har alltid trott att de äkta var så mycket dyrare än vad de faktiskt visade sig vara. Och när jag upptäckte det så slog jag till direkt på ett bar ljusblåa. Ville ha några i en lite speciell färg, inte mörkgröna eller spegelglas som alla andra. 
Den här pjamasen velade jag fram och tillbaka under en hel dag då jag tyckte att det var överpris för en pjamas. Men köpte den tillslut, på Blanco!
"Dun"jacka från Mango
Gråa springbyxor är så snyggt. Dessa hittade jag på Leftie's
Var på jakt efter espadrills hela sommaren. Hittade dessa sista veckan för endast 5,95 euro på någon jätterandom skobutik.
 Kleinblå kjol från en liten "China market" som finns överallt i Spanien
Senapsgult fanns det massor utav på Stradivarius
Kjolar var verkligen min favorit under den här resan. Dessa är från Pull&bear
Även dessa shorts är från Pull&Bear
ÄLSKAR DESSA. Från Shana.
En "vinterklänning" som jag säger. Från Zara.
Från Primark
Denna lavendelblåa skönhet fann jag på Zara. Nästa gång jag går på brölopp ska jag ha den.
Bootcutjeans hittade jag på h&m (revolutionerande, verkligen)
Långärmade magtröjor från Shana.
Bikiniöverdel från Tezenis.
Topp från Zara.
 Leopardmönstrat hittade jag massor utav på Primark. Har nämligen ett par leopardsballerina därifrån men dom är hos pappa så har ingen bild nu.
Detta mobilskal köpte jag på Lefties och har döpt honom till Herman. Kan dock inte använda honom mer eftersom jag inte har iPhone4 längre.
Detta armband såg så exclusivt ut att jag var tvungen o köpa det. Ironiskt nog köpte jag det av en kvinna på gatan. 
Stickat i mörkblått från Lefties

RSS 2.0