En pappiljottant med gula strumpor

Idag fick alla myrornabesökare backa ett par steg då det kom en fyndsugen pappiljottant med gula strumpbyxor och blommig sjal över pappiljotterna themselves. Extremt fyndsugen var hon. Men några fynd blev det inte. Besviken traskade jag där ifrån och hade gymnasie"snack" med mina päron. SERIOUS SHIT??? Iknow. 
 
Har kommit underfund men en rätt så lustig sak. Jag lär vara den minst färgglada vintagentusiasten som existerar. Jag är alltid svart och tung och proper. Just därför kände jag mig så vågad idag. Trots att det största partiet av mig var täckt med en lång svart klänning, samma som igår från h&m, likaså strumpbyxorna. Sjalen i håret och jackan är från myrorna, halsduken runt halsen är från Winter vintage, sockorna är egenstickade och kängorna räddade jag från att hamna i soporna. Dom är nämligen supertrasiga och mamma tänkte slänga som men icke sa jag. Favviskor numera. Rätt ekonomiskt en får säga det självt.

När det bara blir för mycket

Igår var jag på öppet hus på Södra Latin. Alltså jag är förälskad, förtrollade och fullständigt förlorad i den skolan. I deras teaterlinje. Har tänkt på det hela dagen och blir alldeles varm i kroppen för det var så vackert. Men jag är så nervös för man ska inte känna såhär för det finns risk för att bli besviken. AAAAAH. Mina hjärna är på högvarv, jag har pluggat alldeles för mycket idag och måste sova PUSS
 
Idag har jag haft på mig en helt ny klänning från h&m i 50-talsstil som jag hade 100 underkjolar under så att man kände sig vippig och söt. Kavajen är 1940-tal och allt annat för dagen är faktiskt helt nyproducerat. (Konstigt för att vara jag liksom.) Förutom halsduken som är fett gammal och fett bra fynd från Winter vintage. 

Måndagsmorgon

Vaknade upp till peppiga komentarer på mitt gymnasieinlägg och blev SÅ pepp på hela dagen och ska verkligen suga i mig de fina orden, tusen tack! Jag blir verkligen så glad ska ni veta. Hoppas er dag blir toppen, för det ska min bli, trots att jag ska räkna matte hela kvällen. PUSS
 

Djupt försjunken i en livskris

Just nu är vi nioendeklassare (iallafall jag) försjunkna i en djup livskris. Gymnasieansökan är öppen och det känns som att jag vandrar mot mitt livs slut. Det är en djungel av skolor och linjer och jag som alltid varit stensäker och superkaxig sen 7:an har ingen aning längre. Jag har gått från natur till teater till textil till sam. Från Östra Real, till Södra Latin, till VRG till Tillskärarakademin. Från att tänka smart inför framtiden till att bara göra något jag älskar. JAG VET INTE. Jag vill ställa mig i matsalen och skrika ut min ångest varendaste dag. Inte nog med att man inte är säker på vad man vill, det som man kanske innerst inne helst vill kanske man inte kommer in på eller så anser någon att det är dumt om man vill få ett värdigt liv efter gymnasiet. För när man är 15 kan man ju inte vara 15, nej, då kan man bara vara 25. Minst.
 
Och inte ska vi väl tala om alla dessa öppna hus. På sätt och vis är det bra, men det känns ändå som om de ger en så fejkad bild, alltid är det något som drar ner skolan - oftast rektorn. Ja, herregud. Jag är så trött på alla dessa rektorer, tänk vad fantastiskt om det endast var elever som fick presentera skolorna. PÅ DERAS EGET SÄTT. För alla de elever jag talat med har varit ärliga (känns det som), de har berättat om nackdelarna, och fördelarna. Men jag har aldrig hört en rektor säga något som är mindre bra och som bör förändras. Jag förstår ju att de inte står och säger att maten smakar skit och att den och den läraren är sisådär och att det luktar bajs på toan - det vore ju direkt korkat och fruktansvärd marknadsföring. Men det blir så oäkta med "allt är fantastiskt lalala för vi ger alla våra elever en macbook en ipad och 1000 matkort på Stockholms dyraste resraurang", precis som att ingen av oss människor är perfekta, så är ingen skola perfekt. 
 
När man skriver sånna här inlägg brukar man ju ofta komma fram till ett mål, en lösning. Men inte idag, jag sätter punkt lika ovetande om vad som ska ske med mig som när jag började. Hur ska detta sluta? Säger som Snook - vet inte vart jag ska men jag ska komma dit.
 
Igår var jag förresten på öppet hus på Kulturama, det var så kul att se när teatereleverna övade! Jag såg ut såhär:

Nyårslistan 2014

Eftersom vi inte hörts av varann på ett antal dagar så kör jag min nyårslista 2014 nu. Om den sker 20 dagar in i Januari, eller på nyårsafton 2015 spelar ingen roll - nyårslista efter varje år är obligatoriskt och en plikt man har som människa. (har hittat denna på ett antal bloggar, bland annat silversaga.se och emmasvintage.se )
 
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Hmm.. Måste tänka, nu vill man ju komma på något spektakulärt. Jo! Jag köpte min systemkamera, som varit efterlängtad i ca 3 år innan dess. Och därmed började intressera mig för fotografiets konstvärld, en romans som gick över rätt snabbt då jag insåg att jag inte var så duktig på detta. Jag överraskade en av mina finaste vänner med tårta och sång i skolans ingång på hennes födelsedag, en upplevelse som jag hoppas gjorde att hon kände sig lite bättre och lite mer älskad. Om inte annat så gav det mig väldigt mycket, jag blev så glad över att fixa och dona så för någon jag bryr mig om. Vad mer? Jag konfirmerades och lärde mig segla på riktigt för första gången. OCH! Kanske det viktigaste. Jag genomgick ett totalt stil samt intresse-byte - från vanlig och otillfredställd till vintagegalen som dagligigen ger sig själv dos med självförtroende.
 
 
Vilka länder besökte du?
Spanien, endast. Så blev det iår tyvärr. Men jag är glad för det jag!
 
Flyttade du någonstans?
Nej. Om man inte räknar med mina små lång-visiter hos Abba som skett titt som tätt. Dock känns det som om vi nyss flyttat, då jag ännu inte kommit ordentligt i ordning i mitt rum hos mammsen. Detta trots att vi och vår lilla stuga firade 1-årsjubeileum i Oktober.
 
 Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, att måla, att fotografera mig själv (när resultaten blev bra), härliga grillkvällar och att shoppa Vintage. Och att bli faster förstås, det absolut största detta år.
 
Och ledsen? 
Att känna mig ensam tror jag. 


 Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2014?
Åh, jag skulle vilka säga typ alla med Alice Babs eller Ella Fitzgerald. Men om jag ska vara ärlig så är det: Latch, Cut your teeth, Younger och Prayer in C.
 
Var du gladare eller ledsnare i år än tidigare år?
Om jag ska vara ärlig så har jag nog varit ledsnare. Inte för att jag vill vara någon jobbig "cry me a river" tjej utan för att jag som sagt känt mig väldigt ensam.
 
Vilken var din största framgång under 2014?
Jag är inte bra på nåt speciellt. Så måste väl säga skolan då. Eller kanske mina praoplatser på TV4 och Karolinska Sjukhuset.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit mer plats och ställt krav på hur jag vill bli behandlad. Njutit mer av stunden. Klyschigt nog så hade jag velat vara gladare.
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Vara trångsynt. Och överanalysera allt som kommit i min väg. Stressat. Ja det finns en del.
 
Bästa köpet?
Hmm.. Antingen min blåa kappa från sent 40tal, eller min svarta 40tals klänning söm jag köpte oerhört billigt pågrund av några som krämpor som var hur lätta som helst att fixa till. Eller kanske alla parkbänks-fikor med Abba.
 
 
Blev du kär i år?
Kär o kär, jo men det blev jag. Abselut. Megakär. Men förutsätt nu inte att jag menar en människa. Kanske att jag blev  kär i en hund, eller en växt? 
 
Favoritprogram på TV?
Viva Hate, Veckans brott och Historieätarna Och eh.. Heheh, nu skäms jag: Paradise Hotel. Eller ja, favorit och favorit, men det var ju iallafall något som jag följde slaviskt, så det måste man väl kalla för en "favorit". Annars kollar jag aldrig på TV eftersom ingen av mina föräldrar har TV hemma hos sig. (Eller hos mamma har vi en TV-apparat som vi brukar koppla datorn till för att kolla film.)
 
Bästa filmen?

Hmm, får man säga teaterföreställning istället? För jag har typ inte sett någon riktigt bra film. Så jag säger dramatiseringen av "Jag vill inte dö jag vill bara inte leva".
 
Bästa boken du läste iår?
 
Oj, svår fråga. Tror nog jag måste säga den jag håller på med nu - Justin Case/Just in Case av Meg Rosoff.
 
Årets bästa låtar?
 
Dream a little dream of me med Ella Fitzgerald, alltid.
 
Bästa matupplevelsen?
 
Alla semlor och budapest bakelser. Ä-L-S-K-A-R
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
 
Jag vaknade upp av sång, paket och budapestbakelse (eftersom de inte säljs semlor i November) hos min pappa. Var i skolan och var asglad och pluggade massor av matte bara för att jag var så pepp. Sedan åkte jag till mamma och visade lyriskt upp mina paket, öppnade några fler och sen åt vi middag på Södertuna Slott i min då nyinköpta 1940-talsklänning (jag var crazy över det).
 
Finns det någonting som kunnat göra ditt år ännu bättre?
 
Att jag känt mig mer brydd om. Och haft mer pengar. Mest att jag hade velat ha mest pengar. 
 
 
Vad fick dig att må bra?
 
Pengar, mat, nattliga tillställningar med vänner, att få bra betyg, att städa, att shoppa, att sy, att förälska mig i svunna tider och.. Det som alla väntar på. Det som alla skriver. "Vänner och familj" - men i protest för alla som inte har någon, så säger jag inte det. Utan jag säger materiella saker och pengar. Borde inte nån skriva ett inlägg i protest för alla som inte har pengar. För jag menar, alla ska ju bry sig så jävla mycket hela tiden.
 
Är det något du saknade 2014 och vill ha 2015?
 
Mindre press över att känna sig för gammal för att inte känna sug efter att göra 15-års aktiga grejer. Mindre stress över skolan. Kort och gott.
 
Vem saknade du?
 
Ingen speciell tror jag, Saga här nu det senaste halvåret.
 
De bästa nya människorna du träffat?
 
Har typ inte träffat några nya människor som gjort nåt speciellt avstamp i mig detta år.
 
Högsta önskan just nu?
 
Att komma in på det gymnasium jag vill och att mina barn ska slippa känna att ett par bokstäver ska avgöra hela deras framtid och att de är sämst i hela världen för att de inte "kommer in" var de vill. STÖRTA SKOLSYSTEMET

Jag vill måla silverstjärnor i dina nätter

Har skapat mig en egen liten ateljéhörna  i mitt rum, skolböckerna puttades ner i baken och symaskinen lyftes upp med en duns - här är jag, och jag är här för att stanna! Typ så lät det som att den sa. Här spenderar jag mina kvällar tillsammans med tekoppar och vackra visor. Oj vad jag skulle passat in i Romantiken. Eller kanske frihetstiden/rokokon.12 days, no see

God morgon, eller god dag kanske man egentligen borde säga. Jag har spenderat mina tre senaste dagar i sängen med en rejäl förkylning/influensa. Men trots det har jag hunnit med en Dramatenföreställning och.. Ja, bara det. Fast det förstås, här hemma har jag från sängen bevittnat ca 10 nya hela filmer, tror det är rekord?  
 
Innan denna sjukdom slog till så har jag hunnit med att bo hos Abba i en vecka, se flera bioföreställnar, Beck & Maria Wern-filmer, börja skolan, sova över i skolan OCH dygna (värsta jag gjort). Imorgon hoppas jag vara frisk så då blir det skola hela dagen och sen premiär-ritt på ridskolan för år 2015. Spännande! Här är lite instagrambilder som förklarar mina dagar sen sist vi sågs..
 
Juste, jag har druckit ur kupade Champangeglas på min fars födelsedag också!

Jag och Abbaskatt.

1000-bitarspusslet på knugen och hans familj som gjort oss några hundralappar rikare.

Rand0000m bilder på mig innan jag åkte iväg på 2årkalas!

Min och fars biljett till dramatenföreställningen "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva" av fantastiska Ann Heberlein! Föreställningen var lika fantastiskt som hon och boken med samma namn som föreställningen, ska berätta mer om den sen.

När det var dags var jag totalt insjuknad men drog ändå på mig mina finaste 40-talskläder.. Inklusive dessa nya vintageskor (40-tal förstås) som är omöjliga att gå i.

Bild från vår klass sleepover då jag dyngade, kollade på skräckfilm och blev bäst i världen på TV-spel. Jag och Maggan vart brutalt sugna på donken vilket vi åtgärdade snarast!

Efter ett par fruktansvärda timmar i skolan träffade jag saga och hennes pojkvän. BEST COUPLE IN WORLD. Tack för den tiden kära vänner, ytterst uppskattad från min sida!
 
Lite bilder från helgens sjukdomsdagar som spenderats med lite film, mer film, mer film, ännu mer film, äntligen hemma, knapp-påsyningar, semelätande och beskådning av snöfallet. Tjingeling!

Tuff brud i lyxförpackning

Just nu - 3 generationer av damer i vår släkt tycker livet är härligt på Lokabrunn och jag nynnar på Lill Babs "Jag är en tuff brud i lyckförpackning åååh en tuff brud i snyggt fodral" Ha en bra första dag på 2015, hoppas den bjuder er på nåt skoj. PUSS


2014-2015

 Igårkväll var jag superdepp och opepp och ville mest sätta mig ett hörn och gråta i början av kvällen, eller sova. Jag instagrammade till och med orden "Kan klockan inte bara slå tolv så jag får gå och lägga mig?". Jag kände mig som den enda 15åringen i världen som satt i ett spökslott ute i skogen med mormor, mamma och Hans på självaste nyårsafton. Tillslut tog jag mig i kragen, pimpade mig själv som om jag vore en julgran - från topp till tå, dukade ett festligt nyårsbord och hjälpte mamma med maten. Idag är jag dock enormt glad för hur min kväll spenderades. När jag tänker på alla som vaknar upp trötta, svettiga och förrvirade då de somnade halv 7 på morgonen (jag somnade halv 1) så känns det jävligt bra att sitta här - pigg som en mört och redo för att tackla det som 2015 har att erbjuda. Nu ska jag på spa!
 
 
Vi åt världens godaste vegetariska trerätters där alla kvinnor i huset fått bestämma varsin rätt. Mamma fixade förrätt (ovan), jag lagade risotton och mormor gjorde toscapäron. Mmmmmm.
 
Finaste finaste mor min
 
Finaste finaste jag <333
 
Vid tolvslaget körde jag och min costaricanska lilla famlij "las uvas de medianoche". Det innebär att man stoppar in en vindruva för varje slag (men man får inte tugga) och när klockan slår 00:01 får man önska sig något inför året.. Och tugga vindruvorna. Dock missuppfattade jag det och trodde det gick ut på att stoppa in alla vindruvor i munnen så fort som möjligt och lyckas ha kvar de innan klockan slagit 00:01.. Jag tror inte min önskan kommer uppfyllas.
 
 
Här uppe var det inte mycket av fyrverkerier. Jag är van vid att stå och kolla över Lidingö och Djursholm och maffigare fyrverkerier kan man inte hitta. Så det här var ju extremt B. 10 över 12 var det helt slut hahah.
 
Ni ser, som om det var långfredag.
 
 Den här supersnygga kjolen och pudrade ben hade jag på mig

RSS 2.0